Παράταση στη διαβούλευση για τις περιοχές NATURA

Παράταση στη διαβούλευση Παράταση στη διαβούλευση

Παράταση στη διαβούλευση των περιβαλλοντικών μελετών για προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Παράταση δίνεται έως τις 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.) που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» των Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους) και των Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Γρεβενών (ανατολικό και δυτικό τμήμα), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Οι Ε.Π.Μ. θα καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας, με σαφείς όρους και κανόνες για τις χρήσεις γης και την οικονομική και ανθρωπογενή δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές.

«Η παράταση στη διαβούλευση δίνεται, ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφέρουν τις απόψεις τους και να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις», αναφέρει το υπουργείο.

Η δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  https://ypen.gov.gr/diavouleusi, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

#NATURA #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ #ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.