Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Να απορριφθεί το αίτημα για τα ελαφρυντικά

Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Εισαγγελέας για Φιλιππίδη:

Να απορριφθεί το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών για τον Πέτρο Φιλιππίδη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Να απορριφθεί το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση ελαφρυντικών πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη είχε ζητήσει να αναγνωριστούν η πλευρά Φιλιππίδη.

Πλέον, αναμένεται εντός της ημέρας η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για δύο απόπειρες βιασμού και αθώο για τον βιασμό.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, αποφάνθηκαν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον επιφανή ηθοποιό Πέτρο Φιλιπίδη - στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Οι τρεις καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες έχει υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, ενώ κατά την ανάκριση κατήγγειλε ότι λίγους μήνες πριν από τον βιασμό στο θέατρο, την είχε βιάσει ξανά σε γραφεία θεατρικής εταιρείας.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα έχει καταγγείλει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν πολλοί ηθοποιοί, όπως:

H Κάτια Δανδουλάκη, ο Τάσος Χαλκιάς, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Εβελίνα Παπούλια, η Θάλεια Ματίκα, η Αλίνα Κωτσοβούλου, η Ράνια Σχίζα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και o Σπύρος Μπιμπίλας.

#ΠΕΤΡΟΣ_ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ #ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΔΙΚΗ #ΑΠΟΦΑΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.