Δίκη για το Μάτι: Ξέσπασαν οι συγγενείς θυμάτων κατά Τόσκα, «Ντροπή σου - Δεν ζήτησες ούτε μια συγγνώμη»

Δίκη για το Μάτι: Ξέσπασαν Δίκη για το Μάτι: Ξέσπασαν

Την οργή συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι στην οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι προκάλεσε η παρουσία του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στην δικαστική αίθουσα.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ξεκίνησε χθες Δευτέρα η δίκη για την πυρκαγιά και την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, με θύματα 104 νεκρούς και 30 εγκαυματίες. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί για τις 7 Νοεμβρίου, καθώς η μικρή αίθουσα του κτιρίου 9 δεν μπορούσε να χωρέσει τους περισσότερους από 200 μάρτυρες της υπόθεσης, τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους. Το αποτέλεσμα ήταν η έδρα να αποφασίσει τη διακοπή της διαδικασίας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας περισσότεροι από 200 μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, ενώ στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε "104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση".

Η διαδικασία όμως ήταν επεισοδιακή με πολλούς δικηγόρους να φώναζαν από τα παράθυρα: "Ντροπή! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα!". Πολλοί από αυτούς έλεγαν πως περίμεναν ότι η Πολιτεία θα είχε λάβει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης. Στην αίθουσα που έχει προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης δεν μπορούν να χωρέσει ούτε καν οι 21 κατηγορούμενοι.

Η εικόνα, όπως ειπώθηκε από πολλούς δικηγόρους που δεν κατάφεραν καν να μπουν στην αίθουσα, "τραυματίζει" την αρχή της δημοσιότητας της δίκης. Χαρακτηριστικό των εικόνων αποτέλεσε η φράση δικηγόρου που βρισκόταν έξω από το κτίριο, ο οποίος δήλωσε "παρίσταμαι εκτός αιθούσης".

Εντάσεις ωστόσο δεν έλειψαν ούτε σήμερα καθώς σήμερα οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, στράφηκαν κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος εμφανίστηκε στο δίκη.

Ο πρώην υπουργός, πρωταγωνιστής το 2018 στη μεγάλη φωτιά που κόστισε η ζωή σε 104 ανθρώπους, βρέθηκε στη δίκη, η οποία διεκόπη λόγω των συνθηκών διεξαγωγής της στον συγκεκριμένο χώρο που κρίθηκαν απαράδεκτοι.

«Πες ότι έκανες λάθος», «ντροπή σου», «τσίπα δεν έχετε», «ένα συγγνώμη τουλάχιστον» είναι μερικές από τις φράσεις που φώναξαν στον Νίκο Τόσκα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι.

Ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει στα όσα του καταλόγιζαν, και τότε ένας από τους παριστάμενους εμφανώς οργισμένος είπε:

«Εμένα η γυναίκα μου ζούσε 50 λεπτά, το ξέρεις; Και δεν ήρθε ούτε ένας από αυτά τα @@@@δια να τη βγάλει. Και δεν είχατε τα @@@δια να πείτε ούτε συλλυπητήρια, ούτε εσύ ούτε κανένας.

Εσείς τοποθετείτε αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά συγγνώμη δεν είπατε», είπε συγκλονισμένος κάποιος συγγενής, απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον Νίκο Τόσκα, οι εξηγήσεις του οποίου δεν ακούγονται.

«Δεν ήταν κανένας πουθενά εκείνη τη μέρα» -«Ήταν ο Τόσκας στο συμβούλιο»

Ο ίδιος άνθρωπος, μάλιστα, είπε στον Νίκο Τόσκα «ντρέπομαι που στο λέω αλλά αν βάλεις τη γυναίκα σου σε έναν κίτρινο σάκο για να τη φιλήσεις έλα να μου μιλήσεις».

Μια άλλη γυναίκα του είπε ότι «όσοι ζήσαμε το κάναμε με τις δικές μας δυνάμεις» με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τελικά να αποχωρεί από τον χώρο υπό τις κατηγορίες των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι «γιατί δεν ζητάς συγγνώμη και δεν λες ότι έκανες λάθος».

Όπως αναφέρει το marathonpress.gr, η δε σκηνή με τον Γ.Κ. να περιγράφει στον Τόσκα πώς αποχαιρέτησε τη σύζυγό του που έχασε τη ζωή της, είναι τουλάχιστον συγκλονιστική.

#ΔΙΚΗ #ΜΑΤΙ #ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ #ΤΟΣΚΑΣ #ΘΥΜΑΤΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.