Κεταμίνη ή αλλιώς ναρκωτικό Space K, από ψυχεδελικό φάρμακο στον πόλεμο στο Βιετνάμ στην δολοφονία της Τζωτζίνας (βίντεο)

Κεταμίνη ή αλλιώς Κεταμίνη ή αλλιώς

Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης μίλησε για την ουσία κεταμίνη -που βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα στην Τζωρτζίνα και την σκότωσε- ότι αλλιώς λέγεται και Space K και χρησιμοποιείται ως παράνομο ναρκωτικό.

«Η συνήθης χρήση της κεταμίνης είναι σε μεγάλο βαθμό ψυχαγωγική, ως ένα παλιό ψυχεδελικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την αναισθησία των στρατιωτών στον πόλεμο του Βιετνάμ, μετά παρέμεινε στην μαύρη αγορά ως φάρμακο για ευχάριστες ψευδαισθήσεις. Προκαλεί εμετούς, ναυτία, παράλυση, σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις εάν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες», ανέφερε αρχικά.

«Είναι πιθανό ότι κάποιος που χορηγεί αυτή την ουσία, έχει άλλη σκοπιμότητα. Η δράστιδα μπορεί να επικαλεστεί άλλους λόγους, ότι για παράδειγμα ήθελε να απαλλάξει τα παιδιά από τα βάσανα, ή ότι ήθελε να απαλύνει τον πόνο τους. Αυτά τα άτομα αισθάνονται περιθωριοποιημένα», πρόσθεσε.

«Εάν καταδικαστεί θα μας απασχολήσει η προσωπικότητα της δράστιδος -Ρούλα Πισπιρίγκου-, που φαίνεται να έχει πολλά στοιχεία διαταραχής προσωπικότητας με ιδιάζουσες συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημητριάδης.

Για τον λόγο αυτό η κεταμίνη χρησιμοποιείται παράνομα ως ναρκωτικό με την ονομασία Special K. Σε αντίθεση με άλλα αναισθητικά, η κεταμίνη δεν καταστέλλει την καρδιακή λειτουργία και την αναπνοή στις συνήθεις δόσεις και για τον λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο αναισθητικό για επείγουσες επεμβάσεις σε βαριά τραύματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό σε παιδιά, ακόμα κι αν πάσχουν από ορισμένες μορφές καρδιοπάθειας.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.