Θεσσαλονίκη: Μαγικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας της Ελλάδας

Θεσσαλονίκη: Μαγικές Θεσσαλονίκη: Μαγικές

Η ισχυρή ηλιακή έκλαμψη προκάλεσε μία τεράστια γεωμαγνητική καταιγίδα το βράδυ της Κυριακής, με το Βόρειο Σέλας να φτάνει μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα.

Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα μοναδικό θέαμα είχαν τη δυνατότητα να αντικρίσουν οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, καθώς το Βόρειο Σέλας «κόκκινισε» τον ουρανό.

Παρόμοιες εικόνες αντίκρισαν και οι κάτοικοι σε Βουλγαρία και Τουρκία.

Τα social media πήραν «φωτιά», με τους τυχερούς να απολαμβάνουν για αρκετή ώρα αυτό το τόσο εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο.

Ο ουρανός της Θεσσαλονίκης με το "Βόρειο Σέλας" από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. pic.twitter.com/ewpXtnA1KG

— Πίθηκος Τάπας (@PithikosTapas) November 5, 2023

Η αιτία σύμφωνα, με τον Διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά, ήταν μία εξαιρετικά ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3.

Στατιστικά, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατον το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου, καθώς είναι κατά κανόνα ένας γεγονός που γίνεται ορατό μόνο στις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Το Βόρειο Σέλας γίνεται για πρώτη φορά ορατό στην Βουλγαρία, ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο εξαιτίας μίας ιδιαίτερα ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας (ηλιακή έκλαμψη), που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βόρειο Ημισφαίριο.

? Καιρικά Νέα Θράκης
ℹ️ Forecast Weather Greece pic.twitter.com/wtgvqs7li5

— ⚛️Ti/na? (@TinaTs2) November 5, 2023

Κι όμως για πρώτη φορά το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη σχεδόν την Γηραιά Ήπειρο, καταλήγοντας έως και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, δημιουργώντας έτσι μοναδικής ομορφιάς εικόνες.

#ΒΟΡΕΙΟ_ΣΕΛΑΣ #ΟΥΡΑΝΟΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.