«Σαν να έπεσε μια μπάλα και δεν πειράζει θα πάρουμε άλλη»: Μαρτυρία φρίκης για την απάθεια του πληρώματος

«Σαν να έπεσε μια μπάλα και «Σαν να έπεσε μια μπάλα και

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από την χτεσινή τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά όταν το πλήρωμα του Blue Horizon απώθησε έναν 36χρονο που προσπαθούσε να εισέλθει στο πλοίο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Δεν είναι μόνο ότι τον έριξε στην θάλασσα έχει μια ψυχρή συμπεριφορά, κοιτάει λες και έπεσε ένα χαρτί στη θάλασσα και δίνει σήμα ότι φεύγουμε κανονικά και σηκώνει τον καταπέλτη και το πλοίο έφυγε. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να γίνει κάποια διάσωση, ήταν συγκλονιστικό και σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο να στροβιλίζει στη θάλασσα από τη δίνη της προπέλας και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικά» λέει αυτόπτης στα Παραπολιτικά 90,1. 

Όπως τονίζει «Το καράβι έφευγε 9 η ώρα εκείνη την ώρα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να μπει μες το πλοίο και ο Ύπαρχος αρχίζει και τον σπρώχνει. Έκανε δυο –τρεις προσπάθειες να μπει μέσα και ο Ύπαρχος συνεχίζει κι τον σπρώχνει, όλοι φωνάζαμε γιατί ήταν φανερό ότι θα τον ρίξει στην θάλασσα».

Αναφέρθηκε στις απέλπιδες προσπάθειες των επιβατών με εκκλήσεις για διάσωση. «Φωνάζαμε «ασ’ τον να μπει θα τον ρίξεις στη θάλασσα» Μετά έφυγαν κάποιοι και πήγαν στον καπετάνιο για να του φωνάξουν και να του μιλήσουν, τους έκλεισε την πόρτα και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικότατα».

«Έφυγε ένας νέος άνθρωπος τζάμπα, είχε δεν είχε εισιτήριο γιατί κάποιοι τον είδαν ότι ήταν μέσα στο βαπόρι και τον βγάλανε έξω και έκανε άλλη μια προσπάθεια να μπει χωρίς εισιτήριο απ’ ότι λένε , δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε να προλάβει το πλοίο. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον πετάξεις στη θάλασσα, τον αφήνεις μέσα και τον πας στο Λιμεναρχείο του Ηρακλείου και τον παραδίδεις σαν λαθρεπιβάτη. Για 40€ χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή» τόνισε.

«Ο Ύπαρχος είναι το Νο2 του καραβιού, αυτός δίνει την εντολή ότι φεύγουμε κανονικά δεν τρέχει τίποτα. Ο τρόπος που γυρνάει την πλάτη είναι σοκαριστικός» ανέφερε. 

Είμαι σοκαρισμένος από το να βλέπω έναν άνθρωπο να τον πετάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και να γυρνάνε την πλάτη και επίσης από το ότι ήταν απαθείς όλοι στο λιμάνι, στο ντόκο, σαν να βλέπανε θέατρο. Δεν κάνανε καμία προσπάθεια, δεν πέταξαν από το καράβι ένα σωσίβιο, δεν ασχολήθηκε με τη διάσωση κανένας. Σαν να έπεσε μια μπάλα και δεν πειράζει θα πάρουμε άλλη» συμπλήρωσε σοκάροντας με τα λόγια του. 

#ΠΛΟΙΟ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ #ΠΝΙΓΜΟΣ #BLUE_HORIZON

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.