Κακοκαιρία Daniel: Η περιοχή που «πνίγηκε» στη βροχή

Κακοκαιρία Daniel: Η περιοχή Κακοκαιρία Daniel: Η περιοχή

Η κακοκαιρία Daniel φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. Η περιοχή της Ζαγοράς και την Μαγνησίας περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το gegonota. news, σταμάτησε η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό έχει καλύψει τον δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών. Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Η κακοκαιρία Daniel από το πρωί της Δευτέρας (04/09) «βρίσκεται» στη χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, με 103 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου. Πάνω από 7.000 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι βροχές και καταιγίδες που έφερε η κακοκαιρία Daniel έως το απόγευμα έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να έχει καταγράψει περισσότερους από 7.000 κεραυνούς.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

0509 daily rain

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης των φαινομένων στη χώρα, απεικονίζοντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης.

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 04/09/2022, 00:10 – 04/09/2022 17:40.

0409 RainAbove100mm

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΠΗΛΙΟ #ΒΟΛΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΒΡΟΧΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.