Έκδοση των νέων ταυτοτήτων με την... «εκπαίδευση» από τα ραντεβού εμβολιασμού

Έκδοση των νέων ταυτοτήτων Έκδοση των νέων ταυτοτήτων

Οι νέες ταυτότητες ταυτότητες θα είναι σύντομα στη ζωή μας - Η έκδοσή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Gov.gr, και η διαδικασία θα... θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο κλείναμε τα ραντεβού εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Όπως έχει πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.  

«Είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων θα είναι ανάλογη με εκείνη του εμβολιασμού. Θα λειτουργεί δηλαδή ειδική πλατφόρμα μέσω του Gov.gr, στην οποία ο πολίτης θα υποβάλλει την αίτηση του. Ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση και θα ορίζεται το ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα. Οι νέες ταυτότητες θα έχουν ισχύ δέκα χρόνια και η έκδοσή τους αναμένεται να κοστίζει 10 ευρώ.

«Θα έχουν το ίδιο τσιπ με τις τραπεζικές κάρτες και τα διαβατήρια»

Αναφορικά με το τσιπάκι, που έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων, θα περιέχει τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες, όπως φύλο, όνομα και ύψος. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος αναφέρθηκε στις νέες αστυνομικές ταυτότητες που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», «τον Αύγουστο του 2021 πέρασε ένας ευρωπαϊκός κανονισμός όπου για λόγους καλύτερης ασφάλειας ούτως ώστε να μην πλαστογραφούνται τα δελτία ταυτότητας, να είναι πολύ πιο δύσκολο ή αδύνατο να πλαστογραφηθούν τα δελτία ταυτότητας των ευρωπαίων πολιτών και για λόγους καλύτερης και πιο εύκολης μετακίνησης εντός της ΕΕ αποφασίστηκε να υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος δελτίου ταυτότητας. Αυτό το οποίο καλείται να εφαρμόσει η χώρα μας είναι ακριβώς το ίδιο με το οποίο καλούνται να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν όλα τα κράτη μέλη για τους πολίτες της ΕΕ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η καταληκτική ημερομηνία την οποία έχει θέσει η Ευρώπη για τις νέες ταυτότητες είναι ο Αύγουστος 2026. Από τον Αύγουστο του 2026 ως δελτίο αστυνομικής ταυτότητας λογίζεται το καινούργιο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας για όλους τους ευρωπαίους πολίτες».

Για την διαφορά με τις ισχύουσες ταυτότητες δήλωσε «Το καινούργιο δελτίο ταυτότητας δεν έχει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τα στοιχεία δελτίου ταυτότητας που έχει για όλους τους άλλους ευρωπαίους πολίτες. Είναι συγκεκριμένοι οι όροι και τα χαρακτηριστικά τα οποία μπαίνουνε. Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά τα οποία λέμε δεν είναι τίποτα άλλο από μια ψηφιακή φωτογραφία, από ψηφιακή μέτρηση του ύψους του κάθε πολίτη και το ψηφιακό δακτυλικό του αποτύπωμα. Το τσιπ το οποίο έχει το οποίο είναι το ίδιο τσιπ με αυτό το οποίο έχουν τα νέα διαβατήρια, είναι το ίδιο τσιπ με αυτό το οποίο έχουν οι τραπεζικές μας κάρτες, είναι το τσιπ το οποίο έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Αεροπορίας ούτως ώστε να μπορούν να σκανάρονται οι ταυτότητες και να μπορεί να γίνεται εύκολα η μετακίνηση στα αεροδρόμια της ΕΕ. Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό όλα τα άλλα αποτελούν γραφικότητες και θεωρίες συνωμοσίας».

Τέλος ανέφερε πως δεν πρέπει να δημιουργούνται θεωρίες συνωμοσίας ή ορισμένοι να προσπαθούν να διχάσουν και με τοξικότητα να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Όπως έκανε γνωστό οι τωρινές αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν ισχύ από τον Αύγουστο του 2026 και μετά θα είναι μόνο τα καινούργια δελτία ταυτότητας.

#ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ #ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ #GOV_GR

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.