Θρήνος στην Τήνο με τον θάνατο του 3χρονου: Τρεις θάνατοι σε τρεις μήνες για την οικογένεια

Θρήνος στην Τήνο με τον Θρήνος στην Τήνο με τον

Θρήνος στην Τήνο με τον τραγικό θάνατο του 3χρονου αγοριού που πνίγηκε από σταφύλι.

"Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω", είπε συντετριμμένη η μητέρα του παιδιού στην εκπομπή "Live News" του Mega.

"Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας", είπε. "Το μαγαζί του άντρα μου είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω", ανέφερε.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 3χρονου

Ο τραγικός πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή "Live News” του Mega, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές της προσπάθειας διάσωσης του μικρού.

"Έτρεξα και η Αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα. Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό, δεν ξέρω τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές, παιδάκια. Δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Υγειονομικής Περιφέρειας για το περιστατικό

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 3χρονου αγοριού, αναφέροντας ότι το Κέντρο Υγείας της Τήνου είναι "στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά", ενώ περιγράφει όσα συνέβησαν από τη στιγμή που το παιδάκι μεταφέρθηκε εκεί.

Για το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρώγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς. Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του. Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη".

Το δράμα της οικογένειας του 3χρονου

Συγχωριανή της οικογένειας έκανε λόγο για μία εξαιρετική οικογένεια με δύο παιδάκια.

"Στο κέντρο υγείας δεν υπήρχε παιδίατρος και το παιδί το ανέλαβε ένας έμπειρος παθολόγος του νησιού. Η μητέρα έχασε πολύ πρόσφατα τον αδελφό της και ο πατέρας έχασε τη μητέρα του. Όλα αυτά το τελευταίο τρίμηνο. Όλος ο κόσμος συμπαραστέκεται στην οικογένεια", τόνισε η συγχωριανή.

Συντετριμμένος ο παππούς του παιδιού

Ο παππούς του 3χρονου παιδιού μίλησε στο Mega για τον χαμό του εγγονιού του, λέγοντας πως η απόφαση να πάει στο Α.Τ ο πατέρας ήταν επειδή ήταν δίπλα στο σπίτι.

"Ήταν δύο παιδάκια, που είναι δύο αδελφάκια. Τα είχε μία κοπέλα. Είχαν πάρει μία κοπέλα στο σπίτι και τα είχε η κοπέλα αυτή. Την ώρα αυτή τους είχε και έτρωγαν σταφύλι. Εγώ τους βρήκα στο Κέντρο Υγείας όταν ήρθαν. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση για να μιλήσουν. Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά του και έτρεξε στην αστυνομία που η αστυνομία είναι στα 10 μέτρα από εμάς, από το σπίτι τους. Το πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός, κάποιος ξέρει από πρώτες βοήθειες, ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το αστυνομικό τμήμα είναι δίπλα. Το έβαλαν σε ένα περιπολικό μέσα και έφυγαν ολοταχώς, με τις σειρήνες. Έτρεξαν, πήγαν στο κέντρο υγείας, όσο πιο γρήγορα γινόταν".

"Πριν 40 ημέρες, την γιαγιά του παιδιού, δηλαδή. Η γυναίκα μου είχε πρόβλημα υγείας, ήταν 60 χρονών πολύ νέα. Έπεσαν πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι, μαζεμένοι που δεν συμβαίνει εύκολα αυτό σε εμάς".

#ΤΗΝΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.