Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις γαϊδουροδρομίες από ανήλικους στη Λέσβο

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Παρέμβαση Αρείου Πάγου για

Έρευνα για κακοποίηση ζώων ζήτησε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Έστειλε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης τα βίντεο της ντροπής.

Τα αποκρουστικά βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι γονείς ανηλίκων παιδιών να χτυπούν με βέργες γαϊδουράκια για να επιταχύνουν και να κερδίσουν την κούρσα σε αυτοσχέδιους αγώνες στην Κώμη Λέσβου, προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης τα δημοσιεύματα και το οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου και παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα αδικήματα, για τα οποία θα διεξαχθεί η έρευνα είναι αυτά της κακοποίησης ζώων και βασανισμού αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

#ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ #ΛΕΣΒΟΣ #ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.