Δεν έπεισε ο αυτόκλητος «φύλακας» του Έβρου: Καταρρέει το σενάριο του εμπρησμού, η νέα κατηγορία που τον βαραίνει

Δεν έπεισε ο αυτόκλητος Δεν έπεισε ο αυτόκλητος

Νέα κατηγορία για οπλοφορία και οπλοχρησία, προστέθηκε από την Ανακρίτρια για τον 45χρονο αλβανικής καταγωγής κάτοικο της Αλεξανδρούπολης που στοίβαξε με την βία 13 μετανάστες σε τρέιλερ στον Έβρο κατηγορώντας τους για απόπειρα εμπρησμού.

Μετά το τέλος της χθεσινής απολογίας του 45χρονου - καθώς και των δύο Ελλήνων που τον συνέδραμαν - υπήρξε διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός τους. Το δικαστικό συμβούλιο Πλημελειοδικών Αλεξανδρούπολης που είναι τριμελές, αναμένεται να αποφασίσει από εδώ και πέρα την ποινική τους μεταχείριση συνεδριάζοντας εντός 5 ημερών.

H νέα κατηγορία προστέθηκε έπειτα από τις καταθέσεις των 13 μεταναστών, που υποστήριξαν ότι τους συνέλαβε σε δυο ομάδες 5 και 8 ατόμων - γι αυτό άλλωστε και εμφανίστηκαν να απολογηθούν χθες με αυτό τον τρόπο - ότι οπλοφορούσε με καραμπίνα, πυροβολούσε στον αέρα με αυτήν για εκφοβισμό τους, ενώ τους ξεγύμνωσε και τους έδειρε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, το υπόλοιπο κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαραίνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατέπεσαν οι κατηγορίες για εμπρησμό στους πρώτους 4 μετανάστες

Αξίζει να σημειωθεί πως απαλλάχθηκαν από τις κακουργηματικές κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών οι 4 από τους 13 συνολικά μετανάστες οι οποίοι απολογήθηκαν χθες.

Αυτό σημαίνει πως η Ανακρίτρια απέρριψε τα στοιχεία που προσκόμισε η πλευρά του 45χρονου Αλβανού, καθώς αυτά δεν φάνηκε να έχουν στέρεη βάση.

Κάπως έτσι, οι άνδρες κατηγορούνται αποκλειστικά για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι υπόλοιποι 9 μετανάστες που θα απολογηθούν την Δευτέρα, θα εξεταστούν από ιατροδικαστή μετά τις καταγγελίες που έκαναν ότι ο 45χρονος τους ξυλοκόπησε, τους ξεγύμνωσε ενώ είχε στην κατοχή του και όπλο.

Πηγή: evros-news.gr

#ΕΒΡΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΕΛΑΣ #ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ_ΕΠΙΘΕΣΗ #ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.