Παραλίες: Πού απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

Παραλίες: Πού Παραλίες: Πού

Ο δικηγόρος, Βασίλης Παπαγεωργίου εξήγησε το νομοθετικό πλαίσιο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στις παραλίες.

Την πρώτη νίκη του πέτυχε το «κίνημα της πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες, καθώς η Σάντα Μαρία της Πάρου, από όπου ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, είναι κατά το ήμισυ ελεύθερη για τους λουόμενους, χωρίς ξαπλώστρες. Τι ορίζει όμως η νομοθεσία και ποια είναι τα δικαιώματα του πολίτη στην παραλία;

Ο δικηγόρος, Βασίλης Παπαγεωργίου εξήγησε στην ΕΡΤ το νομοθετικό πλαίσιο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στις παραλίες.

Η ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλωστρών και των θαλάσσιων μέσων αναψυχής μπορεί να καλύπτει μέχρι το 60% του παραχωρούμενου χώρου.

Πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα.

Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Η κάλυψη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του παραχωρούμενου χώρου.

Παράλληλα στη νομοθεσία υπάρχει υποχρεωτική σήμανση όπου αναφέρεται πως ο παραχωρησιούχος είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή η ενδεχόμενη παραβίαση των ορίων της παραχώρησης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως η νομοθεσία για τα ζητήματα αυτά υπάρχει αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν εφαρμόζεται.

#ΟΜΠΡΕΛΕΣ #ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ #ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.