Μαρουσάκης για καύσωνα: Αυτή η περιοχή θα έχει τις πιο δύσκολες συνθήκες

Μαρουσάκης για καύσωνα: Μαρουσάκης για καύσωνα:

O Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στον καύσωνα «Κλέων» και αποκάλυψε ποια περιοχή της Ελλάδας θα... υποφέρει από τη ζέστη έχοντας τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Με την έντονη ζέστη σιγά - σιγά να αρχίζει να μεταφέρεται και προς την Ελλάδα, τα επόμενα 24ωρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα λόγω της θερμής επέλασης του καύσωνα «Κλέων». Σήμερα, θα είναι μια κλασική καλοκαιρινή μέρα, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει μία μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Με υψηλές πτήσεις ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη, όταν και θα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Ο καύσωνας θα έχει διάρκεια και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα επιμείνει και την επόμενη εβδομάδα ειδικά για μία περιοχή.

Για τα σημερινά καιρικά δεδομένα ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε πως θα έχουμε μία κλασική καλοκαιρινή ημέρα, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει αλλά να μην πιάνει 40άρια.

Η κατάσταση, όπως ανέφερε στη σημερινή του πρόγνωση, θα δυσκολέψει από την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα του καύσωνα. Ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο, με τις μέρες μας να γίνονται πιο δύσκολες καθώς το κύμα ζέστης θα παραμένει και τις βραδινές ώρες. Ιδιαίτερα τη διάρκεια της νύχτας,  που δεν θα πέφτει αισθητά η θερμοκρασία.

Τα δύσκολα από Πέμπτη

Την Πέμπτη «ξεκινούν τα δύσκολα», σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, ίσως στην περιοχή της Θεσσαλίας ξεπεράσουν τους 40.

Από την Παρασκευή πολύ δύσκολη μέρα οι συνθήκες χειροτερεύουν και θα δούμε ακόμη και τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στη Βοιωτία, στην Αργολίδα, αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες. αρκετή ζέστη νησιά ανατολικού αιγαίου και τα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης

Παρόμοιες οι συνθήκες και το Σάββατο με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 42 με 43 βαθμούς στα κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού, δηλαδή σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από την επίδραση της θάλασσας. Ένα μελτέμι θα κάνει πιο υποφερτή την κατάσταση στο εσωτερικό του Αιγαίου.

Η περιοχή που δεν θα πάρει... ανάσα

Μία μικρή πτώση περιμένουμε από την Κυριακή, πρώτα στη βόρεια Ελλάδα και εκτιμάται ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας το κύμα δροσιάς θα αρχίσει να εξαπλώνεται και πιο νότια. Ωστόσο, δεν θα ισχύει όμως το ίδιο για τη δυτική Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι η ζέστη εκεί θα παραμείνει και θα κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες για τους κατοίκους. Η δυτική Ελλάδα θα είναι αυτή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που ζήσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις, κατά πάσα πιθανότατα, καθώς και την άλλη εβδομάδα δεν φαίνεται να υποχωρεί η θερμοκρασία σημαντικά ώστε να πάρουν οι κάτοικοι ανάσες δροσιάς.

#ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΚΛΕΩΝ #ΠΕΡΙΟΧΗ #ΔΥΣΚΟΛΙΑ #ΖΕΣΤΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.