Καύσωνας Κλέων: Σε «επιφυλακή» επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, τι λένε στο Dnews για τα μέτρα προστασίας

Καύσωνας Κλέων: Σε Καύσωνας Κλέων: Σε

Σε κατάσταση... επιφυλακής είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ενόψει της θερμής επέλασης του καύσωνα «Κλέων» - Τι λένε στο Dnews υπάλληλοι του κλάδου της εστίασης για τα μέτρα προστασίας

Εν αναμονή των οδηγιών που θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας ενόψει του καύσωνα «Κλέων» που αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας, βρίσκονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. «Προτεραιότητα η υγεία των υπαλλήλων μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο Dnews υπεύθυνοι καταστημάτων εστίασης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο υδράργυρος πρόκειται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και να φτάσει μέχρι και τους 45 σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος. Οι θερμοκρασίες αυτές δημιουργούν αντίξοες συνθήκες για όλους πόσο μάλλον για τους εργαζόμενους στην εστίαση όπου μπορεί να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

Η κα. Αναστασία η οποία είναι υπεύθυνη σε καφέ - μπαρ δηλώνει στο Dnews ότι περιμένει τις οδηγίες και το πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες ευελπιστώντας ότι ειδικά τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρξει μία παύση εργασίας. «Έρχεται καύσωνας με υψηλές θερμοκρασίες. Προφανώς δεν γίνεται τα παιδιά που δουλεύουν στην κουζίνα και οι σερβιτόροι να εργάζονται με τέτοια ζέστη. Φανταστείτε αν έξω έχει 40 βαθμούς πόσους βαθμούς θα έχει μέσα στην κουζίνα. Περιμένουμε τις οδηγίες, παρόλα αυτά σε περίπτωση που αυτές δεν θα πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις θεωρώ πως τουλάχιστον το μεσημέρι θα παραμείνουμε κλειστά».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης πριν από την έναρξη της σύσκεψης για τον καύσωνα, ανέφερε πως «πρέπει να προσέξουμε το θερμικό φορτίο το οποίο μπορεί να δεχθεί κάθε εργαζόμενος στην εργασία του, να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του».

Πιο δύσκολη η κατάσταση για τους σερβιτόρους στα μπιτς μπαρ

Ακόμα πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για τα άτομα που εργάζονται σε μπιτς μπαρ. Οι σερβιτόροι που είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν στις παραλίες υποστηρίζουν πως δεν θα αντέξουν. «Η δουλειά μας είναι δύσκολη καθώς οι ώρες που δουλεύουμε είναι πάρα πολλές, οι αποστάσεις που διανύουμε πάνω στην άμμο είναι μεγάλες και όλο αυτό χειροτερεύει όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να δουλέψουμε με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Ξέρω ότι οι περισσότεροι εργοδότες δεν θα δεχτούν να μην δουλεύουμε αφού οι ώρες του μεσημεριού είναι και οι ώρες με την μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου. Ελπίζουμε πως το υπουργείο εργασίας θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μας και την υγεία μας», σημειώνει στο Dnews σερβιτόρος σε γνωστή παραλία της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τον καύσωνα «Κλέων». Όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης θα ανακοινωθεί αναλυτικός πίνακας οδηγιών σε επιχειρήσεις για το τι πρέπει να κάνουν ανάλογα με τις θερμοκρασίες για να γνωρίζουν και οι ίδιες και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες τους τι κάνουν ανάλογα με την θερμοκρασία.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΚΛΕΩΝ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #ΕΣΤΙΑΣΗ #ΜΕΤΡΑ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.