Αφρικανικός καύσωνας: Τα 3 στοιχεία που «τρομάζουν», πού θα χτυπήσουν 45αρια

Αφρικανικός καύσωνας: Τα 3 Αφρικανικός καύσωνας: Τα 3

Με ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για την ένταση του επερχόμενου αφρικανικού καύσωνα, αναλύοντας τα τρία στοιχεία που τον προβληματίζουν.

Για μεγάλη «επιθετικότητα» του καύσωνα το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο προειδοποιεί ο προγνώστης Γιώργος Τσατραφύλλιας, που σημειώνει χαρακτηριστικά πως τις ημέρες εκείνες ο υδράργυρος θα «δείξει» 45 σε Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Ο καύσωνας θα κάνει αισθητή την εμφάνιση του την Τετάρτη, ενώ μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας οι συνθήκες - πολύ ξηρές και θερμές - θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για πυρκαγιές.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Για τον επερχόμενο Αφρικανικό καύσωνα τρία είναι τα στοιχεία που με προβληματίζουν:

- Η επιθετικότητά του το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο. Η θερμοκρασία ίσως ξεπεράσει τους 44 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Η θερμική πίεση στα αστικά κέντρα θα είναι μεγάλη. Τη νύχτα η θερμοκρασία θα διατηρείται πάνω από 30 βαθμούς.

- Οι πολύ ευνοϊκές πυρομετεωρολογικές συνθήκες το Σάββατο , την Κυριακή και τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα θα επικρατήσουν ιδιαίτερα ξηρές και θερμές συνθήκες το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σε συνδυασμό με τις αυξημένες εντάσεις των βοριάδων.

- Η κόπωση του πληθυσμού εξαιτίας της πρώτης αξιόλογης ζέστης για φέτος και της μεγάλης διάρκειας των υψηλών θερμοκρασιών.

Ενδεικτικά η θερμοκρασία:

(Τα στοιχεία όταν χρειάζεται θα επικαιροποιούνται )

Τετάρτη

Θεσσαλία 40
Βόρεια Ελλάδα 40-41
Βοιωτία-Φθιώτιδα 40
Ρόδος 40
Νησιά 37-38
Αττική 38
Θεσσαλονίκη 36

Πέμπτη

Θεσσαλία 42-43
Βόρεια Ελλάδα 41-42
Βοιωτία-Φθιώτιδα 41
Πελοπόννησος 40-41
Ρόδος 40
Νησιά 38
Αττική 40
Θεσσαλονίκη 39

Παρασκευή-Σάββατο

Θεσσαλία 44-45
Βόρεια Ελλάδα 44-45
Βοιωτία-Φθιώτιδα 43-44
Πελοπόννησος 44-45
Ρόδος-Κρήτη 42
Νησιά 39-40
Αττική 42-43
Θεσσαλονίκη 42-43

#ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΣΑΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΖΕΣΤΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.