Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία επικεφαλής ΜΚΟ

Δεσμεύονται περιουσιακά Δεσμεύονται περιουσιακά

Με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προχωρά η δέσμευση της περιουσίας ανθρώπου που είναι επικεφαλής διαφόρων ΜΚΟ. 

Από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες, κ.λπ.) του Π. Δημητρά αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που είναι επικεφαλής, μετά από σχετικό πόρισμα της Αρχής, με το οποίο εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικών αδικημάτων.

Τη σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στην συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του άλλοτε διευθυντή και νυν εκπρόσωπου του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Π. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.

Κατά διαστήματα, ο εν λόγω επικεφαλής των ΜΚΟ έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#ΜΚΟ #ΔΕΣΜΕΥΣΗ #ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ #ΞΕΠΛΥΜΑ #ΜΑΥΡΟ_ΧΡΗΜΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.