«Απογείωση» στις τιμές για μια βουτιά σε οργανωμένες παραλίες, «απλησίαστες» οι ξαπλώστρες

«Απογείωση» στις τιμές για «Απογείωση» στις τιμές για

«Απογειώθηκαν» οι τιμές για μια βουτιά στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής ενώ και το κόστος της ξαπλώστρας έχει ανέβει σημαντικά.

«Καίει» και η τιμή της ξαπλώστρας με το κόστος για μία βουτιά να είναι στα ύψη. Στις οργανωμένες παραλίες το κόστος για μια σύντομή δροσιστική απόδραση έχει ανέβει πολύ ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η χρήση της ξαπλώστρας στην Αττική έφτασε και τα 90 ευρώ!

Συγκεκριμένα, στη Βουλιαγμένη η τιμή τους κυμαίνεται από 20 – 40 ευρώ (καθημερινές – Σ/Κ) συν 10 ευρώ είσοδος/ άτομο, στον Άλιμο 8 ευρώ (16 ευρώ το σετ), στο Καβούρι 7 ευρώ (14 το σετ), στην Ψάθα (Αλεποχώρι) 15 – 20 ευρώ (πρώτη σειρά). Όσον αφορά ροφήματα και σνακ, ενδεικτικές τιμές είναι ο καφές στα 4 ευρώ, ο χυμός (ανάμεικτος) στα 6,5 ευρώ και το κλαμπ σάντουιτς στα 15 ευρώ.

Το κόστος στις πιο χλιδάτες παραλίες της Αττικής

Φυσικά, οι τιμές ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο στις ακριβές παραλίες της Αττικής. Στον «Αστέρα», καθημερινή, μία βουτιά για ένα ζευγάρι θα κοστίσει 100 ευρώ, ενώ το Σάββατο η τιμή ανεβαίνει στα 180 ευρώ. Αντίστοιχα στο Σούνιο είναι 40 – 80 ευρώ (καθημερινές – Σ/Κ) για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα ενώ στα 50 – 90 κυμαίνεται για την πρώτη σειρά, όπως αναφέρει το Mega.

Με το «καλημέρα» το κόστος για ξαπλώστρες – ομπρέλα

Κάπως έτσι ένα ζευγάρι που θα πάει να δροσιστεί θα πληρώσει για εισόδους, ομπρέλα – ξαπλώστρες, καφεδάκια νερά και ένα κλαμπ σάντουιτς εύκολα πάνω από 100 ευρώ. Για να έχει κανείς μία εικόνα της εκτόξευσης των τιμών μέσα σε ελάχιστα χρόνια αρκεί να δει την καταχώρηση οργανωμένης παραλίας στο Καβούρι όταν η ξαπλώστρα το 2018 είχε μόλις 5 ευρώ και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα στην πρώτη σειρά.

Και στα νησιά όμως το κόστος της ομπρέλας δεν είναι ευκαταφρόνητο. Ενδεικτικά, στη Σκιάθο είναι 20 ευρώ (σετ) ενώ για 10 ημέρες διακοπών πάει στα 200 ευρώ. Στη Νάξο αγγίζει τα 30 ευρώ (πρώτη σειρά) και για 10 ημέρες διακοπών ανεβαίνει στα 300 ευρώ. Στην Κέα (Τζιά) φτάνει τα 45 ευρώ (πρώτη σειρά) και για 10 ημέρες διακοπών τα 450 ευρώ. Στη Σίφνο 45 ευρώ (πρώτη σειρά) και για 10 ημέρες διακοπών πάει στα 450 ευρώ.

Έτσι, για όσους δε θέλουν να πληρώσουν τη βουτιά «χρυσή» μονή εναλλακτική μένει αυτή με ομπρέλα από το σπίτι πετσέτα και αμμουδιά αν και πάλι σε πολλές παραλίες δε θα γλιτώσει κανείς την είσοδο.

#ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ #ΤΙΜΕΣ #ΑΤΤΙΚΗ #ΠΑΡΑΛΙΕΣ #ΜΠΑΝΙΟ #ΘΑΛΑΣΣΑ #ΝΗΣΙΑ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.