ΕΛ.ΑΣ: Το σπίτι της 12χρονης δεν φυλάσσεται επειδή δεν έχει υποβληθεί αίτημα

ΕΛ.ΑΣ: Το σπίτι της 12χρονης ΕΛ.ΑΣ: Το σπίτι της 12χρονης

«Δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία» σχολιάζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση στο 12χρονο κορίτσι. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επίθεση στην 12χρονη στα Σεπόλια. Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στα ερωτήματα για την μη φύλαξη του 12χρονου θύματος βιασμού και μαστροπείας. 

«Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται», σημειώνει η Αστυνομία. 

«Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών», προσθέτει.

«Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που καταλήγει πως «λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

#ΕΛΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΣΕΠΟΛΙΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #12ΧΡΟΝΗΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.