Σεπόλια: Εισαγγελική παρέμβαση από Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης

Σεπόλια: Εισαγγελική Σεπόλια: Εισαγγελική

Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζήτησε αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά τις καταγγελίες τής οικογένειάς περί προσπάθειας εκφοβισμού της ανήλικης προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η εκ των δυο συνηγόρων της 12χρονης Αντωνία Λεγακη έχει κάνει λόγο για διαδοχικές απειλές και επιθέσεις που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα. Ακόμη, η ανήλικη έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι που διαμένει με τη θεία της και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της ΕΛΑΣ αλλά και από την αρμόδια  εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διαρροή της διεύθυνσης του παιδιού και «την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ταυτότητας των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων», αφού παραβιάζεται το σχετικό άρθρο του Πρωτοκόλλου του Palermo, που έχει ενσωματωθεί στην κοινοτική νομολογία από το 2006, εφαρμοζόμενο φυσικά και στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αρχική πρόταση για να σταλεί η 12χρονη σε συναφή δομή προστασίας σε χώρα της Ε.Ε., επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς το οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης (προφυλακισμένη μητέρα, τοξικομανής πατέρας) σε συνάρτηση με τα όσα τρομερά έχει καταθέσει, όπου μέχρι στιγμής έχουν οδηγηθεί στις φυλακές 14 άτομα, συνθέτουν το πλέον ακατάλληλο περιβάλλον για την ασφάλεια της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έπειτα απο το τραγικό συμβάν δόθηκε εντολή 24ωρης αστυνομικής επιτήρησης και παρακολούθησης όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, που έχουν έλθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα. Των προφυλακισμένων, των ελεύθερων υπό όρους και των ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών.#ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ_ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ #ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΣΕΠΟΛΙΑ #12χρονη #ΚΟΛΩΝΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.