Το μετρό Θεσσαλονίκης «απογειώνει» τα ενοίκια, αυξήσεις έως και 60% πριν μπει στις ράγες ο πρώτος συρμός

Το μετρό Θεσσαλονίκης Το μετρό Θεσσαλονίκης

Το μετρό «απογειώνει» τις τιμές ενοικίων στα διαμερίσματα αλλά και στα εμπορικά ακίνητα της Θεσσαλονίκης.

Μίνι ράλι συνεχίζουν να ακολουθούν και φέτος τα μισθώματα στα οικιακά και στα εμπορικά ακίνητα της Θεσσαλονίκης.

Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε αδιάκριτη προσέγγιση και να πούμε ότι ανεβαίνουν ολα, όμως η γενική τάση είναι ανοδική», ανέφερε ο Στ. Καραπιπέρης, υπευθ. Ερευνών και Διαπραγματεύσεων «Δανός».  

«Κάνουν ράλι σε σχέση με τις τιμές που υπήρχαν στην πανδημία, και ειδικά εδώ στο κέντρο υπάρχει μια ανοδική πορεία σε όλα», επισήμανε ο μεσίτης Χάρης Τσόχας μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Στα προσεγμένα διαμερίσματα εικοσαετίας, μεταξύ 3ου – 4ου ορόφου, επιφάνειας 100 τ.μ., κατά μέσο όρο το ενοίκιο παίζει από 550 έως 650 ευρώ.

Οι τιμές ενοικίων σε γκαρσονιέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν μίνιμουν από 350 ευρώ και μπορεί να φτάσουν έως και 500 ευρώ, τόνισε ο κ. Τσόχας. 

Ζεστό παραμένει η αγορά και στα εμπορικά ακίνητα με τις τιμές από τα 20-25 ευρώ το τετραγωνικό σήμερα να προβλέπεται πως θα πετάξουν στα 35-40 ευρώ, με κινητήριο μοχλό κυρίως το μετρό.

«Βλέπουμε το φαινόμενο, ιδιοκτήτες να ζητούν διαφορετικά τιμήματα για πριν και για μετά το μετρό», είπε ο κ. Καραπιπέρης.

«Εκεί που θα βγουν οι στάσεις του μετρό, αναμένεται μια αύξηση που μπορεί να φτάσει στο 50 και το 60%», ανέφερε ο κ. Τσόχας. 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως για τις εμπορικές μισθώσεις είναι για το κέντρο της πόλης.

Πολλοί εκμισθωτές δίνουν πλέον έμφαση κυρίως στην αξιοπιστία του ενοικιαστή και λιγότερο στο ύψος του μισθώματος, καθώς δεν λείπουν και τα φέσια από την αγορά.

{https://www.youtube.com/watch?v=GSOdAD4hPlM&t=141s}

#ΜΕΤΡΟ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΕΝΟΙΚΙΑ #ΑΚΙΝΗΤΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.