Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στην επιστροφή των «ηρώων» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Τουρκία

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση

Συγκινητική ήταν η υποδοχή της ομάδας εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιχειρήσεις τους στα χαλάσματα των γκρεμισμένων κτηρίων, από το φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Συγκίνηση, περηφάνια αλλά και επαινετικά σχόλια είχε το σκηνικό της υποδοχής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Με τις σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας, χειροκροτήματα, λουλούδια και αγκαλιές υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλοι τα 27 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που λίγο μετά τις 21.00 επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη μαζί με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί «Speedy», μετά από σχεδόν μια εβδομάδα συνεχόμενων επιχειρήσεων στα συντρίμμια που άφησε πίσω ο «Εγκέλαδος» στην Τουρκία.

Παράλληλα, δεκάδες συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» όπου καταχειροκρότησαν τους ήρωες διασώστες μόλις βγήκαν στην αίθουσα των αφίξεων.

Νωρίτερα, τα μέλη της ΕΟΔ έτυχαν θερμών χαιρετισμών και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου αποθεώθηκαν από τους Τούρκους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλες αυτές τι ημέρες για τη διάσωση ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα.

Θέρμο ήταν το καλωσόρισμα και από την εκπρόσωπο του τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

«Με την υποστήριξη της τουρκικής πολιτικής προστασίας και του τουρκικού προξενείου το οποίο είχε καταλυτικό ρόλο πήγαν όλα καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή των συναδέλφων μας» δήλωσε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Φώτης Σαρηγιάννης.

«Δεν είμαστε εμείς οι ήρωες, ήρωες είναι αυτοί οι άνθρωποι»

Ο επικεφαλής της αποστολής, Γιάννης Παπαστάθης περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσε, αντικρίζοντας τις εικόνες καταστροφής. «Τα συναισθήματα είναι πολλά, σύνθετα, ανάμεικτα μπερδεμένα. Στο αεροδρόμιο όπου περνούσαμε μας αναγνώριζαν, έβλεπαν το έργο και μας χειροκροτούσαν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πόλεμος έχει γίνει, μεγάλη καταστροφή. Δεν είμαστε εμείς οι ήρωες, ήρωες είναι αυτοί οι άνθρωποι. Εμείς το αντιμετωπίσαμε πέντε – έξι ημέρες, αυτοί θα συνεχίσουν να το αντιμετωπίζουν».

{https://www.youtube.com/watch?v=MamOcAhSqpQ}

#ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΔΙΑΣΩΣΗΣ #ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.