Στα λευκά η Κρήτη, δορυφόρος «απαθανάτισε» τις χιονισμένες βουνοκορφές

Στα λευκά η Κρήτη, Στα λευκά η Κρήτη,

Στα λευκά «ντύθηκε» η Κρήτη με τις φωτογραφίες απο τις βουνοκορφές να θυμίζουν...Χριστούγεννα!

Οι σχετικά ανέφελες συνθήκες στην Κρήτη το Σάββατο επέτρεψαν την δορυφορική αποτύπωση της χιονόπτωσης στα βουνά της, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr Γιώργο Λαγουβάρδο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος υπήρξαν δύο αποτυπώσεις από διαφορετικούς δορυφόρους.

Στην πρώτη φωτογραφία η οποία ελήφθη στις 10:40 το πρωί του Σαββάτου απεικονίζεται η χιονοκάλυψη στην Κρήτη όπως την επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εικόνα προέρχεται από τον δορυφόρο Sentinel-3, με ανάλυση 300 μέτρων.

doryforoi xionokalyopsh krhth1

Στην δεύτερη εικόνα η οποία ελήφθη στις 10:53 από τον δορυφόρο Landsat-8 βλέπουμε με λεπτομέρεια την χιονοκάλυψη στην περιοχή του Ψηλορείτη.

O δορυφόρος Landsat-8 παρέχει εικόνες με ανάλυση 30 μέτρων, επιτρέποντας την πολύ πιο ακριβή αποτύπωση της χιονοκάλυψης στην περιοχή.

doryforoi xionokalypsh krhth2

#ΚΡΗΤΗ #ΧΙΟΝΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.