Τη Δευτέρα η Δίκη για τη «φονική» καταστροφή στο Μάτι

Τη Δευτέρα η Δίκη για τη Τη Δευτέρα η Δίκη για τη

Η δικαιοσύνη μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια δικαστικών διαδικασιών κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις έρευνες και να παραπέμψει σε δίκη τους υπεύθυνους τη Δευτέρα 31/10.

Τέσσερα χρόνια μετά τη πρωτοφανή καταστροφή στο Μάτι με τους 103 νεκρούς, τους εκατοντάδες εγκαυματίες και τις τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές, η Δικαιοσύνη έφθασε στο τέλος των διαδικασιών προσδιορίζοντας για τις 31 Οκτωβρίου τη δίκη για τους υπευθύνους των συνεπειών της φονικής πυρκαγιάς.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι ανθρωποκτονίες από αμέλεια και σωματικές βλάβες, κατηγορίες που είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Πέραν όμως της ποινικής απόδοσης ευθυνών, σημαντικό είναι και το ζήτημα των αποζημιώσεων που διεκδικούν συγγενείς θυμάτων και τραυματίες, ώστε να επουλώσουν, έστω και σε ηθικό επίπεδο, την τραγική εμπειρία και τις απώλειες που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την ψυχή τους.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολύ λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την τιμωρία όσων ευθύνονται για τη βιβλική αυτή καταστροφή. 

 Τουλάχιστον 21 άτομα στο ειδώλιο 

Συνολικά 21 άτομα, στελέχη τότε των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα καθίσουν στο εδώλιο ως υπεύθυνοι σωρείας πράξεων και κυρίως παραλείψεων που συντέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα με την εκατόμβη των νεκρών.

Εκτός των τότε στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, στο εδώλιο θα βρεθούν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ανάμεσά τους και η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία δικάστηκε και για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής και αθωώθηκε, όμως η υπόθεση θα επανακριθεί μετά από έφεση της Εισαγγελίας.

 

#ΜΑΤΙ #ΦΩΤΙΑ #ΔΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.