Τροχαίο Καμάρες: Ο πατέρας μιλά μετά την καταδίκη του μοιραίου οδηγού, σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι

Τροχαίο Καμάρες: Ο πατέρας Τροχαίο Καμάρες: Ο πατέρας

Ο πατέρας και γιος των θυμάτων, για πρώτη φορά, μιλά αποκλειστικά στην «Πελοπόννησο». «Να μην περάσει κανείς γονιός τον ισόβιο πόνο μας», λέει συντετριμμένος ο Κώστας Μπούρδος.

Η ηθική δικαίωση για την οικογένεια Μπούρδου, στις Καμάρες Αχαΐας, που το καλοκαίρι του 2019 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε το 1 έτους παιδί της και την 67χρονη γιαγιά του, σε τροχαίο που σημειώθηκε μπροστά από το σπίτι τους, καταγράφεται 3 χρόνια μετά από την ανείπωτη τραγωδία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Από τη μοιραία εκείνη ημέρα, μόλις την περασμένη Παρασκευή ήρθε – μέσω του Ναυτοδικείου Πειραιά – η νομική εξέλιξη του διπλά θανατηφόρου περιστατικού, με την καταδίκη του νεαρού οδηγού, του πολυτελούς κάμπριο αυτοκίνητό που «θέρισε» γιαγιά κι εγγόνι την ώρα που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών.

Οι γονείς, στο άκουσμα της καταδίκης του υπαίτιου για τον θάνατο του μικρού Γιάννη και της Ευαγγελίας Μπούρδου, ξέσπασαν σε λυγμούς.Οσο κι αν η δικαιοσύνη αποτελεί το ελάχιστο χρέος απέναντι στις δύο αδικοχαμένες ψυχές, μέσα τους ξέρουν καλά πως τίποτα και κανένας δεν θα φέρει πίσω τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι πληγές της διπλής απώλειας θα παραμένουν πάντα ανοιχτές.

Χαρακτηριστικό είναι το κλίμα που επικράτησε στο δικαστήριο, αφού – όπως μεταφέρθηκε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» – καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας – που άρχισε 27 Σεπτεμβρίου – «έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά και λύγιζαν κάθε φορά που άκουγαν λεπτομέρειες του δυστυχήματος. Ξαναζούσαν τον ίδιο εφιάλτη»!

Ο χρόνος για τον Κώστα Μπούρδο και τη σύζυγό του «σταμάτησε» κυριολεκτικά το απόγευμα της 25ης Αυγούστου 2019. Εκτοτε βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά».

Τι κι αν έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, το «τραύμα» εξακολουθεί να «αιμορραγεί».

Το εικονοστάσι, στο σημείο της τραγωδίας, από το οποίο διέρχονται καθημερινά καθώς βρίσκεται έξω από το σπίτι τους, είναι εκεί να τους θυμίζει κάθε λεπτό την τραγωδία.

Κλεισμένος στον εαυτό του, μακριά από κοινωνικές επαφές και συναναστροφές, ο πατέρας της χαροκαμένης οικογένειας Κώστας Μπούρδος, μαζί με τη γυναίκα του βιώνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το διπλό δράμα.

Σήμερα για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ» και αρκείται να πει: «Δεν είμαι καλά. Στο δικαστήριο ξανάζησα όλο το θανατικό. Και κάθε μέρα το ζω. Δε νομίζω ότι το μυαλό μου θα ξεφύγει ποτέ από αυτό. Να μην το περάσει κανένας γονιός. Ισόβιος ο πόνος μας. Περιμένω από το Εφετείο να διατάξει να εκτελεστεί η ποινή».

Ο 31χρονος κατηγορούμενος -τότε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού- καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 ετών – μετά από συγχώνευση 11 χρόνων – χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, δόθηκε ωστόσο αναστολή μετά την έφεση που ασκήθηκε η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 31 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της αφαίρεσης διπλώματος και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η Ποινή

«Σε μια τόσο βαριά υπόθεση, το Ναυτοδικείο Πειραιά με την απόφασή του, επιτέλεσε το έργο του επιβάλλοντας στον δράστη επί μέρους ποινές 11 ετών και κατά συγχώνευση ποινή 7 ετών» δήλωσε στην «ΠτΔ» ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας των θυμάτων Μαρίνος Σκανδάμης.

Η τραγικότητα

Και προσέθεσε: «Βεβαίως, τον πόνο της οικογένειας και το πένθος, δεν μπορεί οποιαδήποτε απόφαση να σταματήσει, ούτε μπορεί να αντιστρέψει τα τραγικά γεγονότα και να φέρει πίσω τις ζωές του παιδιού και της γιαγιάς του. Η ψυχική συντριβή θα είναι ισόβια για όλα τα μέλη της οικογένειας, που έχασαν τους ανθρώπους τους».

Σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος, ο κ. Σκανδάμης, λέει: «Θα περιμένουμε και την απόφαση του Εφετείου, για να κλείσει ο κύκλος των δικαστηρίων και να εφαρμοστούν όσα οριστούν δικαστικά».

Το πόρισμα εμπειρογνωμονων

Στο πόρισμα των 98 σελίδων, που διενήργησαν δύο εμπειρογνώμονες, αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο, ενώ εκινείτο από Πάτρα προς Κόρινθο, υπέστη απώλεια ελέγχου.

Το αυτοκίνητο, όπως τονίζεται, υπέστη υπερστροφή περνώντας στο αντίθετο ρεύμα και ο μπροστά αριστερά τροχός του προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο τροχός και η ανάρτηση. Ακολούθως – σύμφωνα με το πόρισμα – το αυτοκίνητο έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του και το πίσω μέρος του ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας τη γιαγιά και το καροτσάκι με το εγγόνι της.

Η ΒMW «φονιάς» σκόρπισε θάνατο με ταχύτητα

Το καρότσι με το βρέφος εκτινάχθηκαν κατά τους εμπειρογνώμονες σε απόσταση σχεδόν 17 μέτρων, ενώ το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης στο πεζοδρόμιο, αφού πρώτα ο οδηγός απέφυγε έναν στύλο ηλεκτροφωτισμού και κάδους απορριμμάτων.

Η ταχύτητα του οχήματος κατά την αρχική σύγκρουση με το ρείθρο του πεζοδρομίου ήταν περίπου 133 χλμ./ώρα, ενώ εκτιμάται, ότι με παρόμοια ταχύτητα χτύπησε και το καρότσι. Κατά τους εμπειρογνώμονες, δεν υπάρχουν στοιχεία για προηγούμενη σύγκρουση του οχήματος, με τα ευρήματα να συνηγορούν στο ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από το δυστύχημα.

25η Αυγούστου 2019: Το χρονικό του συγκλονιστικού τροχαίου

Απόγευμα Κυριακής: Η 67χρονη γιαγιά βγάζει το παιδικό καροτσάκι με το μόλις 15 μηνών εγγονάκι της, για τη συνήθη βόλτα τους. Κινούνται στο πεζοδρόμιο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των Καμαρών.

Με κατεύθυνση την πόλη του Αιγίου, κινείται μια ασημί κάμπριο BMW. Οδηγός της, 28χρονος απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, που υπηρετεί ως σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χάνει τον έλεγχο του οχήματός του και εκτρέπεται της πορείας του, περνά στο αντίθετο ρεύμα, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και παρασύρει γιαγιά και παιδί. Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται αρκετά μέτρα από το σημείο του τροχαίου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκαταλείπει το τόπο του συμβάντος και τρέπεται σε φυγή. Εντοπίζεται από τους αστυνομικούς στη θαλάσσια περιοχή του Λόγγου, όπου είχε βρει «καταφύγιο» σε μια βάρκα.

H στιγμή της σύλληψης του οδηγού

Μετά από προτροπή συγγενικού του προσώπου, βγαίνει στη ακτή και εκεί συλλαμβάνεται. Κατά τους αρχικούς του ισχυρισμούς, κατέφυγε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί. Τα θύματα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώνεται ο θάνατός τους.

Στον 28χρονο γίνεται αλκοτέστ και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Μετά τη σύλληψή του και ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ κατά τους ισχυρισμούς των οικείων και των δικηγόρων του, μεταφέρεται για νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Πεντέλης, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

#ΤΡΟΧΑΙΟ #γιαγιά #ΕΓΓΟΝΙ #ΑΧΑΙΑ #ΝΕΚΡΟΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.