«Υπάρχουν ευρήματα και μιλάνε»: 70 μάρτυρες δένουν την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα

«Υπάρχουν ευρήματα και «Υπάρχουν ευρήματα και

«Εάν κάποιος μελετήσει σωστά τα ευρήματα, αυτά μιλάνε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις μετά και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το πώς φτάσαμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, «εβδομήντα μάρτυρες έχουν δέσει την υπόθεση».

«Σε αυτό δεν συνέβαλα μόνο εγώ. Ο καθένας από το μετερίζι έκανε υποδειγματική δουλειά», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για το αν είχε υποψιαστεί την εμπλοκή της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα απάντησε ότι «στην επιστήμη έχουμε δεδομένα, έχουμε ιατροδικαστικά και τοξικολογικά ευρήματα. Εάν κάποιος μελετήσει σωστά τα ευρήματα μιλάνε. Έχουμε επίσης εξαίρετους ιατροδικαστές. Υπάρχουν ιατροδικαστές που μπορεί να πέσουν σε μια αστοχία, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ότι έχουμε αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό».

«Επικρατέστερο σενάριο το έγκλημα και για τα άλλα δύο παιδιά»

Αναφερόμενος, τέλος, στα δύο πρώτα περιστατικά θανάτου, επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου είναι πιθανό:

«Είμαι βέβαιος ότι από την στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί η εγκληματική ενέργεια με κάποιον εξωγενή παράγοντα στο πρώτο περιστατικό είναι βέβαιο ότι κάπως έτσι θα επιβεβαιωθούν και τα άλλα δύο περιστατικά. Νομίζω όμως ότι η εγκληματική ενέργεια και τα άλλα δύο περιστατικά είναι το επικρατέστερο σενάριο».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.