Σαρδέλη για θάνατο Μαλένας και Ίριδας: Σχεδόν αδύνατο να γίνουν αναλύσεις σε παλαιοτέρα δείγματα

Σαρδέλη για θάνατο Μαλένας Σαρδέλη για θάνατο Μαλένας

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησαν η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Χρυσάνθη Σαρδέλη και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησαν στον ΣΚΑΪ η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Χρυσάνθη Σαρδέλη και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Η κα Σαρδέλη είπε ότι το εργαστήριο ιατροδικαστικής του ΑΠΘ εξέτασε τα δείγματα που πάρθηκαν από την 9χρονη Τζωρτζίνα και μέτρησαν την συγκέντρωση των ουσιών στον οργανισμό της.

Εξήγησε ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται για μικροεπεμβάσεις, καθώς έχει αναλγητική και αναισθητική δράση. Ωστόσο, οι παρενέργειες εξαρτώνται από τη δόση, την ηλικία και την οδό χορήγησης.

Για το αν μπορεί η ουσία αυτή να βρεθεί και στα άλλα δυο παιδιά η κα Σαρδέλη είπε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν αναλύσεις σε παλαιοτέρα δείγματα.

Ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι η 33χρονη μητέρα αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Η αστυνομία θα πάρει καταθέσεις από όλους. Ψάχνει τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων».

Για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής.

Επίσης, το όνομα της μάνας θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας. «Το όνομά της, αυτηνής, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.