Στα χέρια της αστυνομίας δύο σεσημασμένοι Αλβανοί διαρρήκτες, είχαν κλέψει κλοπιμαία κειμήλια μεγάλη αξίας

Στα χέρια της αστυνομίας Στα χέρια της αστυνομίας

Δυο 30χρονοι σεσημασμένοι διαρρήκτες από την Αλβανία, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών στη συμβολή της οδού Λιοσίων με την οδό Ιουλιανού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τις πληροφορείς οι δικυκλιστές της ΕΛΑΣ θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Κατά τη διαδικασία του ελέγχου οι δύο άνδρες ήταν ιδιαίτερα νευρικοί, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι έχουν «απασχολήσει» τότε οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο τους, εντοπίζοντας κρύπτες στις πόρτες και κάτω από τον λεβιέ ταχυτήτων όπου και εντόπισαν διαρρήκτικα, κόσμηματα μεγάλης αξίας και ρολόγια ενώ, οδήγησαν άμεσα τους δύο 30χρονους στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα προέρχονταν από διάρρηξη που είχε γίνει νωρίτερα σε μονοκατοικία στη Ραφήνα.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναγνώρισε τα κοσμήματα και τα ρολόγια. Κάποια απ’ αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς άνηκαν στον παππού του, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός και πρωθυπουργός της Ελλάδας πολλές δεκαετίες πίσω.

Ως ανεξάρτητος πολιτικός, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ιωάννη Μεταξά, τον Ιανουάριο του 1941, κλήθηκε από το βασιλιά Γεώργιο Β’ και του ανέθεσε την Πρωθυπουργία της Ελλάδας. Κυβέρνησε για 80ημέρες, μέχρι και την γερμανική εισβολή. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής ήταν αυτός που διατύπωσε το δεύτερο «Όχι» (σσ δεν ήταν μονολεκτική διατύπωση) των Ελλήνων στις δυνάμεις του Άξονα, μετά το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά, όπως αποτυπώθηκε στην ιστορία.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.