Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά: Δρακόντια τα μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά: Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά:

Με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν περιμετρικά του Πολυτεχνείου, οι οποίες το μεσημέρι θα επεκταθούν στο κέντρο της πόλης, ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής», έπειτα από υπόδειξη της αστυνομίας. Ειδικότερα, ο σταθμός του Μεγάρου θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό θα κλείσουν από τις 17:00. Τις ώρες που οι σταθμοί θα είναι κλειστοί, οι συρμοί θα περνούν από εκεί χωρίς στάση.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ και η αντιτρομοκρατική, καθώς οι αρχές φοβούνται ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με πηγές της αστυνομίας να επισημαίνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά και από τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. για την αποστολή τρομοδεμμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε άλλους πολιτικούς και φορείς.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για τη σημερινή πορεία με την εντολή της διακριτικής επιτήρησης και τη περιορισμένης χρήσης χημικών αν κριθεί αναγκαίο.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην κυκλοφορία λεωφορείων και τραμ, ενώ δε θα λειτουργήσουν καθόλου οι λεωφορειακές γραμμές 242, 250 και Ε90. Επίσης, δεν θα κινηθεί η λεωφορειακή γραμμή 100, ενώ οι γραμμές 220, 221, 235, 622 και 815 δεν θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση Ζωγράφου-Γουδή. Τέλος, οι γραμμές του τραμ Σύνταγμα - ΣΕΦ και Σύνταγμα - Ασκληπιείο Βούλας θα τερματίζουν στη στάση Λεωφόρος Βουλιαγμένης, ενώ τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται μέχρι το σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα.

Εν τω μεταξύ, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την κατάληψη στο Πολυτεχνείο έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος.

Αντικείμενο της έρευνας που ανατέθηκε στην αστυνομία, υπό την καθοδήγηση της εισαγγελικής αρχής, είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως αξιόποινες πράξεις όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου και η άσκηση παράνομης βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν δυνατότητα εισόδου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, παρά μόνο στην περίπτωση εκείνη που τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.