Έξι οι αγνοούμενοι στη Μάνδρα - Επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους

Έξι οι αγνοούμενοι στη Έξι οι αγνοούμενοι στη

Στους έξι αυξήθηκε ο αριθμός των αγνοούμενων από τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους στη Δυτική Αττική, θέτοντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Μάνδρα Αττικής, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αγνοούνταν τέσσερα άτομα, αλλά ο αριθμός αυτός ανέβηκε σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής. Πρόκειται για έναν κυνηγό και για έναν άνδρα που βρισκόταν σε καντίνα. Σύμφωνα με συγγενείς τους οι δύο άνδρες δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνουομένων συνεχίζονται, ωστόσο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει η βροχή που συνεχίζει να πέφτει.

«Υπήρχε από το 2015 εγκεκριμένη μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου το 2015 ζήτησα το έργο να προχωρήσει. Τα έργα στα ρέματα δεν είναι αρμοδιότητα δική μας, αλλά της Περιφέρειας» υποστήριξε στο Σκάι, η δήμαρχος Μάνδρας, κ. Ιωάννα Κριεκούκη.

«Ο πρωθυπουργός ήρθε και είδε τις καταστροφές στην εθνική οδό, δεν ήρθε εδώ να δει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν ισοπεδωθεί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, προτεραιότητα αυτή την ώρα πρέπει να έχει η αποζημείωση των κατοίκων για να αρχίσουν να αποκαθιστούν τις ζημιές στα νοικοκυριά τους και στον Δήμο για να ξαναφτιάξει τις υποδομές. "Πάνω από 150 σπίτια έχουν σοβαρές ζημιές, στα καταστήματα η ζημιά είναι καθολική και σε επίπεδο υποδομών έχουν καταστραφεί τα πάντα", τόνισε.

"Θα χρειαστεί πολύς καιρός για επιστροφή στην κανονικότητα", εκτίμησε.

Τέλος επανέλαβε ότι την περιοχή έπληξε μια πρωτόγνωρη θεομηνία, ωστόσο μια από τις αιτίες της καταστροφής είναι η έλλειψη αντιπλημμυρικού έργου, το οποίο αν και όπως είπε είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, παραμένει στα "χαρτιά". "Είχα ενημερώσει τη περιφέρεια ότι υπήρχε έτοιμη μελέτη", σημείωσε.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.