«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Τσίπρα - Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί - «Σφραγίζεται» η ΔΕΘ (φωτο)

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς σε λίγες ώρες αναμένονται τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ, όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 19.00 το απόγευμα.

Η πρώτη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ώρα στην Καμαρά μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

Κλείνουν όλες τις εισόδους της ΔΕΘ - Η είσοδος θα γίνεται μόνο από την πύλη του παλέ ντεο σπόρ για την ομιλία του Τσίπρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με περίπου 2000 άνδρες των ΜΑΤ. άνθρωποι της ασφαλείας, ένστολοι όλων των ειδικοτήτων, κ.λ.π.  έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται γύρω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, όπου βρίσκεται και το Παλέ Ντε Σπορ, και από τις 5 το απόγευμα ο χώρος αναμένεται να «αποστειρωθεί».

ts ts

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα υπερίπταται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, του χώρου όπου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει λόγο για την συμφωνία των Πρεσπών στους συγκεντρωμένους οπαδούς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που καταφθάνουν από την Μακεδονία-Θράκη, αλλά και από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης.

tsi 2

Kλείνουν και το ΑΠΘ

Tην ίδια ώρα έγινε γνωστό πως κλείνει και το ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, ‘«οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.