Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου της Χίρο Αρικάουα από τις Εκδόσεις Μίνωας

Οι Εκδόσεις Μίνωας μας παρουσιάζουν το ξεχωριστό βιβλίο της Χίρο Αρικάουα, Το Χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου.

Ένα μυθιστόρημα από τη μακρινή Ιαπωνία, για να μας θυμίσει πόσο σπουδαίο συναίσθημα είναι η αγάπη και η συγγραφέας Χίρο Αρικάουα καταφέρνει να αποδώσει καθαρά τα νοήματά της.

Ένας αδέσποτος γάτος διηγείται την ιστορία της ζωής του, η οποία ξεκινά όταν βρίσκει το καταφύγιό του σε ένα βαν.

Ο Σατόρου, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ως γατόφιλος που είναι, θα προσπαθήσει να τον καλοπιάσει και θα του προσφέρει φαγητό και νερό.

Ο γάτος, όμως, καθότι φύση ανεξάρτητη, θα τα δεχτεί χωρίς να πτοηθεί, ώσπου ένα ατύχημα θα τον φέρει στην πόρτα του.

Εκείνος θα τον περιθάλψει, θα του δώσει ένα συμβολικό όνομα και θα τον κρατήσει. Κάποια στιγμή, ο Σατόρου θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και θα αναγκαστεί να ψάξει μια οικογένεια να φιλοξενήσει τον γάτο του.

Θα απευθυνθεί στους ανθρώπους που γνωρίζει αρκετά καλά. Έτσι, ο γάτος θα μπει στο κλουβί του και θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές στάσεις. Θα γνωρίσει τον Κόσκε, παλιό συμμαθητή του Σατόρου, τον Γιοσιμίνε, που ζει στον κάμπο, τον Σούγκι και την Τσικάκο στο βουνό Φούτζι. Θα φτάσουν μέχρι το νησί Χοκάιντο και θα βρουν τη Νορίκο.

Ο Σατόρου έχει την προσωπική του έντονη ιστορία με καθέναν από αυτούς, με τους οποίους είναι στενά δεμένος. Ταυτόχρονα, κουβαλούν κι αυτοί τις δικές τους εμπειρίες. Ο γάτος, από την άλλη, θα έρθει σε επαφή με ζωάκια, θα μπλέξει σε καβγάδες, θα δει τη θάλασσα. Θα αντικρίσει διαφορετικά και πρωτόγνωρα τοπία, ώσπου τις ηλιόλουστες μέρες θα διαδεχθεί το χιόνι.

Γιατί γίνεται το ταξίδι; Τι συμβαίνει στη ζωή του Σατόρου; Θα βρει ο γάτος το σπίτι του;

Ένα βιβλίο ύμνος στη φιλία και τα στοργικά αισθήματα απέναντι στα ζώα.

Η πλοκή ρέει γρήγορα, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά με πλούσιους διαλόγους, είναι μεστή νοήματος.

Είναι για όλες τις ηλικίες και αποτελεί ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.