Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!
 26 εικαστικοί εκθέτουν στον Κήπο του Μεγάρου

26 διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους σε 90 διαφορετικά σημεία στον Κήπο του Μεγάρου από τις 6 Ιουλίου. Η έκθεση έχει τίτλο "Ο Κήπος βλέπει" και τα έργα της, εγκαταστάσεις, κείμενα-γλυπτά, βιντεοπροβολές, φωτεινά και ηχητικά έργα, θα παρουσιάζονται ολόκληρο το σκ μετά τη δύση του ήλιου, από τις 12.00 έως τις 23.59. Σε πελούζες και δέντρα, ανάμεσα σε φυλλωσιές, σε ελεύθερες οθόνες πάνω στο χώμα ή απευθείας στα πλακόστρωτα, αλλά και στους χρηστικούς χώρους της Υπηρεσιακής Αυλής, τα έργα συνομιλούν με ανάλαφρο, παιγνιώδη και ποιητικό τρόπο με το φυσικό περιβάλλον.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Vegan Life Festival στην Τεχνόπολη

vegan life festival free weenkend july 2017

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, το Vegan Life Festival "μαγειρεύεται" πυρετωδώς και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Από τις 13.00 έως τις 21.00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει Full Moon Party. Το Vegan Life Festival 2017 απευθύνεται σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται για τον ειρηνικό vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και θέλουν να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του, τόσο από καταξιωμένους επιστήμονες όσο και από ενεργά μέλη της vegan κοινότητας στην Ελλάδα. Αυτή την φορά το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει περισσότερες ομιλίες, εργαστήρια, ενημερωτικό υλικό, σταθερό χώρο με δραστηριότητες για παιδιά, τη μεγαλύτερη έκθεση cruelty free και vegan προϊόντων, καθώς και πολύ, λαχταριστό, vegan φαγητό που θα επιμεληθούν οι καλύτερες vegan και vegan friendly επιχειρήσεις εστίασης.

 

ΕΚΘΕΣΗ

Δύο διαφορετικές εκθέσεις φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery

jazz ekthesi 2017 blan wall weekend ioulios

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 21.00 στην Blank Wall Gallery θα γίνουν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων φωτογραφίας, της έκθεσης «Round Midnight» της Αναστασίας Μιχαήλογλου και η έκθεση «Γαλάζιος ήχος» του Τάσου Σχίζα, με κοινή εστίαση τις συναυλίες Jazz. Φωτογραφίες εμπνευσμένες από τον εκρηκτικό, γαλάζιο ήχο της Jazz, από τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα των συναυλιών και από την καλλιτεχνική έκφραση των μουσικών. Βασισμένες στον πειραματισμό και στον αυτοσχεδιασμό.

ΘΕΑΤΡΟ

"Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου

arxontoxwriaths molieros free weekend

Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 21.00, την παράσταση "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει η Ιωάννα Μπακαλάκου και ο θίασος απαρτίζεται από πρωτοεμφανιζόμενους μικρούς και μεγάλους ερασιτέχνες ηθοποιούς με στόχο όλοι μαζί να "ζωντανέψουν" έναν από τους κλασικούς ήρωες του Μολιέρου. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται προαιρετικά να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Schoolwave Festival στο ΚΠΙΣΝ

schoolwave festival 2017 weekend free

Το Schoolwave Festival έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της νεανικής μουσικής σκηνής από το 2005 μέχρι σήμερα. Μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους και να γιορτάσουν την έναρξη των διακοπών τους. Για τρείς ημέρες κάθε καλοκαίρι, οι μαθητές γίνονται πρωταγωνιστές μιας μουσικής ιστορίας που συνθέτουν οι ίδιοι! Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι το Φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή 24 μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων απ' όλη την Ελλάδα (Bacardi Mosquito, Bloody Roses, CafRock Assus, Caught Art Delusion, Cheek By Jowl, Dawn of Sorrow, Dysfunctional Teaspoons, Dysfunktionals, EMBARGO, Hide n seek, Homo Erectus, Kin Corruption, Loud Silence, Oceλndvst, Planet Hollywood, Porcelain Desires, Seconds Out, SILENCE, Stories To Tell, Tripnote, Volo Der No, Witness Apathy, Μυστήριος Τύπος, Τρίτη και 13). Το Σαββατοκύριακο 7-9 Ιουλίου κι από τις 19.00 έως τις 23.00 στο ΚΠΙΣΝ.

ΠΑΡΤΥ

Full Moon Fiesta με την Μαρίζα Ρίζου & τη Big Band Δήμου Αθηναίων

full moon fiesta 2017 texnopoli dhmou athinaiwn

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την πιο φωτεινή, jazz, swing, ρετρό και vintage Full Moon Fiesta με τους πιο φρέσκους ήχους που έχει να παρουσιάσει η εγχώρια μουσική σκηνή, στις 9 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00. Η υπέροχη perfomer Μαρίζα Ρίζου, το κορίτσι με τη φωτεινή αύρα, που γνωρίζει, αποδεδειγμένα, πολύ καλά πώς να μας κάνει όλους «ένα», πώς να γεννήσει στον ήχο και στον χώρο το «μαζί», συναντά την επιβλητική Big Band του Δήμου Αθηναίων σε ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο γνωστές επιτυχίες αλλά και δικά της τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τη βραδιά. Το άνοιγμα της πιο (post-)vintage βραδιάς θα γίνει από τους Εκμέκ, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει πάντα προκλητικά ετερόκλητες διασκευές από την ελληνική και την παγκόσμια δισκογραφία. 

ΑΘΛΗΣΗ

Mat pilates στο ΚΠΙΣΝ

pilates weekend free 2017

Το pilates είναι ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης που βοηθάει στη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος και συντελεί στη βελτίωση της ευλυγισίας. Οι συνολικά 500 ασκήσεις της μεθόδου είναι κατάλληλες για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αρχάριους αλλά και προχωρημένους. Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα και με ειδικά όργανα γυμναστικής. Το pilates δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος και επικεντρώνεται στους κοιλιακούς, ραχιαίους και την πλάτη. Eκτός από τη σωματική εκγύμναση, βοηθά και στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση των συμπτωμάτων της κόπωσης και στην αποβολή του στρες. Την Παρασκευή στις 7 Ιουλίου και ώρα 8.00 με 09.00 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.




Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.