«Εγκαταλείψτε ισόγεια και υπόγεια»: Νέο μήνυμα του «112»

«Εγκαταλείψτε ισόγεια και «Εγκαταλείψτε ισόγεια και

Τεράστια είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, με το «112» να καλεί σε επιφυλακή τους κατοίκους σε ακόμη έξι χωριά της Καρδίτσας.

Με νέο μήνυμα από το «112» καλούνται να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια οι κάτοικοι στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας.  

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

? Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγναντερό #Προάστιο #Πεδινό #Κόρδα #Μαραθέα & #Αγία_Τριάδα #Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων.

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️…

— 112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

Σημειώνεται πως σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάσει μέχρι τις αυλές.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού, στον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου υπάγονται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και η Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ) και κατόπιν προφορικού αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστσίας, αναχωρούν οδικώς για τις περιοχές αυτές δύο τριμελείς ομάδες της ΜΥΑ με δύο φουσκωτά σκάφη τύπου Zodiac.

#ΚΑΡΔΙΤΣΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ #112 #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.