Πατέρας Αντώνιος: Αναβλήθηκε η δίκη του ιδρυτή της «Κιβωτού» και 7 πρώην εργαζομένων

Πατέρας Αντώνιος: Πατέρας Αντώνιος:

Αναβλήθηκε η δίκη του πατέρα Αντώνιου καθώς και επτά πρώην εργαζομένων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η δίκη του πατέρα Αντώνιου και επτά πρώην εργαζομένων της «Κιβωτού» αναβλήθηκε. Θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου. Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» και κατηγορούμενος για τέσσερα πλημμελήματα, πατήρ Αντώνιος, δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο. Ζήτησαν αναβολή οι δικηγόροι του.

Ειδικότερα, άδειο παρέμεινε το εδώλιο του πατέρα Αντώνιου στη δίκη που κατηγορείται με ακόμη επτά πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου ότι τιμωρούσαν, χτυπούσαν, απομόνωναν και γενικά βασάνιζαν ανήλικους τροφίμους των δομών της ΜΚΟ. Ο πατήρ Αντώνιος, που είναι το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση, επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή, λόγω επαγγελματικού κωλύματος και το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Ο πατήρ Αντώνιος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκων, της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά ανηλίκων, ηθική αυτουργία σε απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκων και ηθική αυτουργία σε απειλή.

Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι, πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού αντιμετωπίζουν συνολικά επτά πλημμεληματικές κατηγορίες για τις φριχτές τιμωρίες και τα βασανιστήρια στους ανήλικους φιλοξενούμενους. Πάνω από 10 θύματα στην υπόθεση, ενήλικες και ανήλικες, δήλωσαν δια των συνηγόρων τους, παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος κατηγορείται και για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για το οποίο απολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ανάκριση έχει περαιωθεί και η υπόθεση έχει εισαχθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για πρόταση από τον Εισαγγελέα.

#ΠΑΤΕΡΑΣ_ΑΝΤΩΝΙΟΣ #ΔΙΚΗ #ΑΝΑΒΟΛΗ #ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.