Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός σε 5 περιοχές, «άνοιξαν οι ουρανοί» στη Μαγνησία - LIVE η επέλαση της

Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός Κακοκαιρία Daniel: Συναγερμός

Οι πυρκαγιές έσβησαν, αλλά ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων μεγαλώνει! Η κακοκαιρία Daniel φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

 

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Μαγνησία και στις Β. Σποράδες. ;Oλο το βράδυ σημειώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με πτώση κεραυνών, ενώ σημειώνονται προβλήματα κατά περιόδους σε δρόμους και οικείες λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. Η περιοχή της Ζαγοράς και την Μαγνησίας περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το gegonota. news, σταμάτησε η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό έχει καλύψει τον δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών. Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Στη Φθιώτιδα, κινδύνευσε ένας οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή της Ροδίτσας. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της «κακοκαιρίας Daniel» στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας, με την βόρεια Εύβοια αλλά και την κεντρική να έχουν καταγράψει τις σημαντικότερες ζημιές. Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει μεγάλο μέρος της Ελλάδας από το πρωί της Δευτέρας (04/09) και λίγο μετά τις 18:00, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς. Η κακοκαιρία Daniel θα «χτυπήσει» περιοχές της χώρας και τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Kύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι κεραυνοί.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1698780786970054828?s=20}

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» επισημαίνεται στο μήνυμα, ενώ δίνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

{https://twitter.com/112Greece/status/1698716335138558006?s=20}

Η ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από Δευτέρα 04/09 και για τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές, ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 04/09 έως το βράδυ της Τετάρτης 06/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα). Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι:

Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας) Σποράδες Πιερία Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία) Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία) Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία) Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων, στην περιοχή της Φθώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο), αναμένονται > 500 mm.

0409 RainAbove100mm

Πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κατά περιόδους στην Αττική και τη δυτική Κρήτη και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τις δυτικές Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη, κατά περιόδους, και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-09-2023

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και κατά περιόδους στο νομό Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-09-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-09-2023 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2023

Στην ανατολική Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και κατά διαστήματα στην Κρήτη λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΒΡΟΧΗ #ΚΑΙΡΟΣ #ΕΜΥ #ΜΕΤΕΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.