Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο, νέο μήνυμα από το 112 για το Σουφλί, πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον

Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη για 13η ημέρα. 

«Χωρίς τέλος η φωτιά στον Έβρο που απειλεί για άλλη μια νύχτα το Σουφλί. Το 112 «ήχησε» και πάλι για το Σουφλί. Συγκεκριμένα, το μήνυμα 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα - Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1697305715482800327?s=20}

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη για 13η ημέρα. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα και πλέον απειλεί ανοικτά όλη την περιοχή στο Σουφλί. Μεγάλος «εχθρός» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και απειλούν κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε από τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρών, και ενώ είχε πάρει κατεύθυνση προς την Κορνοφωλιά και απείλησε μοναστήρι της περιοχής, οι άνεμοι τη «γύρισαν» προς τα χωριά Πρωτοκλήσι και Αγριανή.

Το μέτωπο έχει «σπάσει» σε τρία διαφορετικά κομμάτια και έχει δημιουργηθεί έτσι ένας «πύρινος» κλοιός γύρω από το Σουφλί. Τα εναέρια μέσα επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, αλλά η μάχη ήταν άνιση και οι ρίψεις δεν έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα.

Η φωτιά τώρα είναι μερικά χιλιόμετρα έξω από το Σουφλί, όμως, η φορά των ανέμων από την Παρασκευή αναμένεται να αλλάξει. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν βοριάδες, κι αυτό σημαίνει ότι το μέτωπο θα κατευθυνθεί και πάλι προς το δάσος της Δαδιάς.

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2023 08 31 στις 22.51.52

Στις δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβάνονται και οι ξένες αποστολές

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

#ΕΒΡΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ #ΣΟΥΦΛΙ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.