Φωτιά στον Έβρο: Κατέπεσαν οι κατηγορίες εμπρησμού και για τους τελευταίους εννέα μετανάστες

Φωτιά στον Έβρο: Κατέπεσαν Φωτιά στον Έβρο: Κατέπεσαν

Κατέπεσαν οι κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών χωρίς περιοριστικούς όρους για τους εννέα μετανάστες οι οποίοι εμπλέκονταν στην φωτιά στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το evros-news, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης άφησε ελεύθερους και τους άλλους εννέα μετανάστες που απολογήθηκαν τη Δευτέρα (28/8) για τις κατηγορίες.

Όπως έγινε και την Παρασκευή με τους τέσσερις που απολογήθηκαν, η σύλληψή τους παραμένει για διοικητική απέλαση, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία και η αρχική κατηγορία εναντίον τους κατέπεσε.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέρθηκε στα social media και ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση Καμπαγιάννη:

«Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι 9 πρόσφυγες (8 Σύριοι και 1 Πακιστανός) για την κατηγορία της "απόπειρας εμπρησμού" στον Έβρο, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης (μετά και τους 4 Πακιστανούς την Παρασκευή 25/8).
Η κατηγορία περί "απόπειρας εμπρησμού" κατέπεσε πλήρως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τους τρεις Αλεξανδρουπολίτες, τον 45χρονο που κατηγορείται για την «σύλληψή» τους, κλείσιμο σε τρέιλερ και περιφορά τους, με βαριές κατηγορίες και για οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλους δυο «συνεργούς», παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Μέσα στην εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι, μετά την διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΒΡΟΣ #ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΑΠΕΛΑΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.