Αδιανόητο! Πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου σε ξερόχορτα της Πάρνηθας

Αδιανόητο! Πέταξαν Αδιανόητο! Πέταξαν

Πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα που μετέτρεψε χιλιάδες στρέμματα σε στάχτη, νέες εικόνες ντροπής έρχονται από το δάσος της Αττικής.

 

Ωστόσο, όπως φαίνεται από ρεπορτάζ του Alpha, ούτε οι αρχές προχώρησαν σε κάποια ενέργεια πρόληψης, αλλά ούτε και κάποιοι ασυνείδητοι έβαλαν μυαλό. Αντίθετα, όπως θα δείτε στα παρακάτω πλάνα, κοντά στο δάσος της Πάρνηθας -μεταξύ Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης βρέθηκαν χιλιάδες σκουπίδια, από ξύλινα συρτάρια και χαρτιά, μέχρι και μία… δεξαμενή πετρελαίου. 

Μάλιστα, το σημείο που έχει μετατραπεί σε έναν μικρό σκουπιδότοπο είναι γεμάτο από ξερόχορτα, έτοιμα να λαμπαδιάσουν ανά πάσα στιγμή. «Φοβάμαι μην πάρουμε φωτιά και καούμε ζωντανοί. Είναι ασυνείδητοι και άνθρωποι που δεν σκέφτονται την περιουσία του άλλου. Πετάνε σομιέδες, καναπέδες και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» αναφέρει μια κάτοικος της περιοχής.

Ο Θέμης Οικονόμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρνηθας, εμφανίσθηκε προκειμένου να διευκρινίσει το ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό του δάσους.

Μιλώντας, αρχικά, για το πώς βρέθηκε εκεί η δεξαμενή, ο ίδιος ανέφερε πως «κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε». «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω αν έγινε καθαριότητα σε εκείνα τα μέρη», πρόσθεσε.

«Το δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Πρέπει να γίνει μια αναδιοργάνωση ολόκληρου του σχεδιασμού, με το δασαρχείο, την πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη με όλη την ομάδα, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά. Τα σπίτια που έχουν καεί είναι, περίπου, 21. Σήμερα ολοκληρώνεται η καταγραφή από τις υπηρεσίες των δήμων», επεσήμανε.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το ποιος θα μαζέψει τη δεξαμενή πετρελαίου και της αυτοσχέδιας χωματερής, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «θα τα μαζέψουμε εμείς, μέσα στην επόμενη ώρα».

#ΠΑΡΝΗΘΑ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.