Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Στο Βιτάλι το τελευταίο ενεργό μέτωπο, χωρίς ρεύμα οικισμοί

Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Στο Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Στο

Συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις η φωτιά στην Άνδρο, που πλέον έχει περιοριστεί στην περιοχή Βιτάλι: Από τις 7 το πρωί της Κυριακής στις επιχειρήσεις συνδράμουν και δύο καναντέρ 

Αρκετά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην Άνδρο, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του νησιού, Δημήτρη Λοτσάρη το πρωί της Κυριακής.

Όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από την παραλία του Βιταλίου, ενώ οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις - ενισχυμένες και με Γάλλους πυροσβέστες - ενώ οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής πνέουν στην περιοχή ισχυροί, γύρω στα 6 μποφόρ.

Σημάντικες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα το Βιτάλι

Ο Δημήτρης Λοτσάρης επεσήμανε πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Ενδεικτικά, το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, καθώς μέχρι τις  23:00 υπήρχε ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι. «Είχαμε 9 ενεργά μέτωπα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων», τόνισε. Επεσήμανε, τέλος, ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εστίες της φωτιάς προκλήθηκαν από κεραυνούς.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΑΝΔΡΟΣ #ΔΕΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.