Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα μετά την μεγάλη αναζωπύρωση -Δύσκολη η κατάσταση και στη Βοιωτία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Πάρνηθα, καθώς περίπου στις 3 το πρωί υπήρχε μια μεγάλη αναζωπύρωση, και στάλθηκε και εντολή εκκένωσης για Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου.

Στις 03:00 τα ξημερώματα η αναζωπύρωση που είχε ξεσπάσει σε χαράδρα της Πάρνηθας ξέφυγε και άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ γύρω στις 04:00 η φωτιά άρχισε να φτάνει στη Λεωφόρο Πάρνηθας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μήνυμα του 112 κάλεσε σε εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου.

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Πράσινου Μενιδίου, τόνισε πως οι άνεμοι είναι ισχυροί με ριπές, οι οποίοι δυσκολεύουν τη μάχη της κατάσβεσης.

«Έγινε αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή και ανεβαίνει προς τα επάνω πάλι. Κατευθύνεται και προς το κομμάτι της Πάρνηθας. Ακόμα δεν έχει περάσει την οριακή γραμμή στο τελεφερίκ, αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση, η φωτιά πάει προς τον Εθνικό Δρυμό», δήλωσε.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες και εθελοντές.

Δύσκολη η κατάσταση σε δύο οικισμούς στη Βοιωτία

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα.

Εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς.

Η φωτιά απειλεί επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί.

Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν.

Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν νωρίτερα ειδοποίηση μέσω 112.

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της μέρας θα αρχίσουν ξανά να επιχειρούν εναέρια μέσα.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΑΡΝΗΘΑ #ΒΟΙΩΤΙΑ #ΜΕΝΙΔΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.