«Αθάνατοι»: Ράγισαν και οι πέτρες στην Κάρυστο στο μνημόσυνο των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair

«Αθάνατοι»: Ράγισαν και οι «Αθάνατοι»: Ράγισαν και οι

Ράγισαν και οι πέτρες στον τόπου που τελέστηκε το 9ήμερο μνημόσυνο για τους δύο πιλότους του μοιραίου Canadair που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στοχευμένες ρίψεις νερού στη φωτιά της Καρύστου - Δάκρυσε ο ιερέας

Στον Πλατανιστό της Καρύστου, στο σημείο που έπεσε το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair, τελέστηκε σήμερα το 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του αντισμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τιμήθηκε η μνήμη των δύο ηρωικών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσαν δύσκολες πτήσεις, πετώντας χαμηλά και κάνοντας στοχευμένες ρίψεις, για να περιορίσουν τη φωτιά που έκαιγε για αρκετά 24ωρα την Κάρυστο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο, δεν μπορούσε από την πρώτη στιγμή να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο παπά-Γιώργης έψαλλε με «τρεμάμενη» φωνή για τα δύο παλικάρια. «Μακάρι να μην είχαν φύγει τα δύο παιδιά και να βρισκόμασταν εδώ για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά στο Evima.gr ο ιερέας, με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της πτώσης του Canadair ήταν συγκλονιστικές. Ειδικότερα όταν ακούστηκε η ιαχή «Αθάνατοι», από όσους έδωσαν το «παρών», ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν άπαντες. Στο 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, έδωσαν το «παρών» -μεταξύ άλλων- η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής καθώς και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

{https://www.youtube.com/watch?v=RPbncb07INw}

#ΚΑΡΥΣΤΟΣ #ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ #ΠΙΛΟΤΟΙ #ΦΩΤΙΑ #Canadair #ΙΕΡΕΑΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.