Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: «Κραυγή» αγωνίας από το περιβάλλον της ανήλικης

Βιασμός 12χρονης στα Βιασμός 12χρονης στα

«Η 12χρονη τιμωρείται από την έλλειψη επικοινωνίας με την προφυλακισμένη μητέρα της. Ανύπαρκτα έως και σήμερα τα μέτρα φύλαξης της ανήλικης, προσπάθεια συγκάλυψης προσώπων και στοιχείων», καταγγέλουν μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης για τη 12χρονη.

Μόνο δύο φορές έχει συναντήσει το 12χρονο θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον Ηλία Μίχο και άλλα πρόσωπα, από τον Κολωνό, τη μητέρα της που εδώ και δέκα μήνες βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, όπως υποστηρίζουν τα μέλη επιτροπής αλληλεγγύης στη 12χρονη.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, παρουσία των δύο μεγαλύτερων αδερφών της ανήλικης, χτύπησαν ακόμη ένα “καμπανάκι” για την ψυχολογική κατάσταση του ανήλικου παιδιού και ζήτησαν να της επιτραπεί η δια ζώσης επικοινωνία με την 37χρονη κατηγορούμενη μητέρα της.

«Έχουν περάσει 10 μήνες από την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης του παιδιού. Από τότε έως σήμερα, το κράτος δεν έχει φροντίσει το ανήλικο παιδί, ψυχολογικά και οικονομικά. Έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματα του παιδιού, δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα. Λειτουργεί σαν τιμωρία, η απαγόρευση επικοινωνίας με την μητέρα του, χωρίς αιτιολογία και νομικό έρεισμα.

Από την αρχή της υπόθεσης έως σήμερα, το παιδί έχει δει δύο φορές τη μητέρα του. Μία στις αρχές, μετά την πρώτη κατάθεση και στην τελευταία κατάθεση (19/6), την είδε για δέκα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης και προσέθεσε «υπάρχει παιδοψυχιατρική έκθεση από δημόσιο νοσοκομείο ότι το παιδί πρέπει να βλέπει τη μάνα του και ότι θα του κάνει καλό. Έχουμε καταθέσει αίτημα στον επόπτη εισαγγελέα των φυλακών από 10 Μαΐου και δεν έχουμε λάβει απάντηση, έχουμε απευθυνθεί στο Συνήγορο του πολίτη, οι ίδιοι έχουν κάνει πολλές ενέργειες, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει καμία απάντηση».

Η κα Ταραχοπούλου υποστήριξε, ότι το παιδί, που επί μήνες βίωσε έναν οδυνηρό εφιάλτη στα χέρια νοσηρών ανθρώπων, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν πηγαίνει στο σχολείο και παρακολουθείται ΜΟΝΟ μία φορά την εβδομάδα από παιδοψυχίατρο, 50 χλμ, μακριά από το σπίτι που διαμένει με στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Η «Μαρίνα» κοινό πρόσωπο σε δύο κυκλώματα μαστροπείας

Από την πλευρά της, η έτερη δικηγόρος της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, συνδέει την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης, με το κύκλωμα μαστροπείας που πρόσφατα εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για κοινά πρόσωπα- κλειδιά και στις δύο υποθέσεις, που δεν αξιοποιήθηκαν στην ανακριτική έρευνα για την υπόθεση του Κολωνού.

«Το παιδί είχε αναφέρει τον οίκο ανοχής στην οδό Κασσάνδρας, στον Κολωνό, ως έναν από τους οίκους ανοχής που την πήγαινε ο Μίχος και πρόσφατα άνθρωπος από αυτόν τον οίκο, κατηγορήθηκε σε κύκλωμα μαστροπείας. Οι Κολομβιανές (σ.σ. θύματα σε κύκλωμα trafficking Λατινοαρικανίδων) έχουν καταθέσει ότι το παιδί λέει ψέματα, ότι το παιδί δεν τον πήγαιναν σε αυτό τον οίκο ανοχής.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, όταν αυτό το πρόσωπο, ήταν γνωστό στις αρχές για μαστροπεία από το 2013, ήταν γνωστή και στην υπόθεση της Ηλιούπολης (σ.σ. υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης 19χρονης από 40χρονο αστυνομικό), γιατί η αστυνομία και η ανάκριση, δεν άκουσαν το παιδί; Γιατί οι αρχές μέχρι τώρα, δεν κάλεσαν ποτέ αυτό το πρόσωπο να καταθέσει; Το μήνυμα που εκπέμπει η Πολιτεία είναι να μη μιλάτε και να μην καταγγέλετε, γιατί δε θα καταφέρετε τίποτα περισσότερο», κατέληξε η κα Λεγάκη.

Τα βέλη της έριξε η γνωστή ποινικολόγος και στις αστυνομικές αρχές του νησιού, στο οποίο διαμένει τους τελευταίους μήνες η ανήλικη, κάνοντας λόγο για διακοσμητική φρούρηση του κοριτσιού. Η φρούρηση του παιδιού, μετά από πολλές προσπάθειες δικές μας έχει καταστεί διακοσμητική, άλλοτε είναι ο αστυνομικός, άλλοτε δεν είναι. Ο φρουρός πολλές φορές, μένει στο σπίτι ακόμα και όταν φεύγει από το σπίτι το παιδί, ανέφερε η κα Λεγάκη.

Μακραίνει ο κατάλογος των κατηγορουμένων

Έως σήμερα, 38 πρόσωπα έχουν καταστεί κατηγορούμενοι στη φρικιαστική αυτή υπόθεση. 30 από αυτούς έχουν περάσει την πόρτα της φυλακής. Ανάμεσά τους, είναι ο φερόμενος και ως εμπνευστής του σχεδίου εκπόρνευσης του ανήλικου κοριτσιού, Ηλίας Μίχος, ένας 57χρονος ναυτικός, που το παιδί έχει αναγνωρίσει ως “Μιχάλη” και η μητέρα της 12χρονης.

Οι 26 από τους 38 κατηγορούμενους, θα περιμένουν το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για τον αν θα καθίσουν στο “σκαμνί” του μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά την εισαγγελική πρόταση- καταπέλτη σε βάρος τους. Οι υπόλοιποι 12 ελέγχονται ακόμη στη δεύτερη ανάκριση που διεξάγεται για την υπόθεση.

#ΒΙΑΣΜΟΣ #12χρονη #ΣΕΠΟΛΙΑ #ΚΟΛΩΝΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.