Μύκονος μιας άλλης εποχής: Έπεσαν τα «τείχη», κόσμος με δικές του ομπρέλες στην παραλία!

Μύκονος μιας άλλης εποχής: Μύκονος μιας άλλης εποχής:

Εικόνα από τη δεκαετία του 1980 στον Πάνορμο της Μυκόνου, αφού μετά την αφαίρεση του φράχτη που εμπόδιζε την είσοδο των κατοίκων στην συγκεκριμένη παραλία, πλέον όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με την ελεύθερη και χωρίς καμία παροχή (ομπρέλες, ξαπλώστρες) παραλία.

Ο φράχτης στον Πάνορμο είχε ουσιαστικά μπει από επιχείρηση η οποία θέλοντας να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις το χειμώνα και καταλαμβάνοντας την παραλία με ομπρέλες το καλοκαίρι, είχε περιφρουρήσει το χώρο με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή.

Η άδεια που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει δεν αφορούσε σε όλη την έκταση του χώρου που τελικά έφτασε να καταλαμβάνει ο φράχτης.

Οι μπουλντόζες ξεκίνησαν δουλειά και ο φράχτης πλέον αποτελεί παρελθόν, ενώ οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να απολαύσουν ελεύθερα την παραλία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιχείρηση έγινε γνωστό το ύψος του προστίμου που της επιβλήθηκε για τις παράνομες κατασκευές στην παραλία του Πάνορμου, το οποίο ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

«Κοινοποιήθηκε, σήμερα (7/7) στην επιχείρηση και βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ το πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε beach bar στον Πάνορμο Μυκόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«To πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4.4.2023» προσθέτει, συμπληρώνοντας ότι η επιχείρηση προχώρησε με ιδία μέσα σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου Ερμούπολης.

Το ερώτημα είναι πλέον πόσο θα κρατήσει όλο αυτό καθώς όλοι φοβούνται πως το ζήτημα της ελεύθερης παραλίας θα ξεχαστεί και η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει και σιγά – σιγά θα δημιουργήσει ένα νέο φράχτη.

Την ίδια στιγμή, το δρόμο για την επαναλειτουργία του Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου, παρά το γεγονός ότι παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές, δρομολογεί η επιχείρηση.

Η επαναλειτουργία θα γίνει στα δύο οικόπεδα που η επιχείρηση έχει «καθαρίσει» από παράνομες αυθαίρετες κατασκευές και όχι στα διπλανά που παραμένουν «μολυσμένα» από αυθαιρεσίες.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης: «Ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου). Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά».

#ΜΥΚΟΝΟΣ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΠΑΝΟΡΜΟΣ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.