«Όχι» στις διακοπές στην Ελλάδα ψηφίζουν οι Έλληνες

«Όχι» στις διακοπές στην «Όχι» στις διακοπές στην

«Όχι» στις διακοπές ψηφίζουν πολλοί Έλληνες καθώς το υψηλό κόστος λόγω της ακρίβειας δεν τους επιτρέπει να αποδράσουν έστω και για λίγες ημέρες.

Παρότι η χώρα μας και κυρίως τα νησιά ανήκουν στους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως το budget των διακοπών είναι απαγορευτικό.

Τα εισιτήρια (ακτοπλοϊκά και αεροπορικά), τα καύσιμα, η διαμονή και η διατροφή σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έξοδα των πολιτών καθιστούν αδύνατο στον κόσμο να ταξιδέψει.

Αρκετοί δε επιλέγουν να πάνε στο εξωτερικό αφού πλέον είναι πιο φθηνά απο το εσωτερικό.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ το Dnews παρουσίασε πόσο στοιχίζει μόνο η μετακίνηση σε διαφορά ελληνικά νησιά, για μία τετραμελής οικογένεια:

Πάρος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 632 ευρώ (100 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 232) Σύρος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 823,60 (135,40 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 282 ευρώ) Πάτμος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 710,50 ευρώ (110 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 270,50 ευρώ) Τήνος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 612 ευρώ (98 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 220 ευρώ) Σίφνος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 681 ευρώ (131,40 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 155,40 ευρώ)

Όσον αφορά τη διαμονή οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από 75 ευρώ την ημέρα το άτομο. Οι τιμές αυτές φυσικά αυξάνονται κι άλλο από τέλη Ιουλίου αφού θεωρείται high season εποχή. Η διατροφή και γενικότερα στο χώρο της εστίασης, δηλαδή σε καφέ, αφέψημα και ποτά το κόστος για μία ημέρα στην καλύτερη περίπτωση κάθε άτομο χρειάζεται τουλάχιστον 70 ευρώ.

«Φέτος όπως και πέρσι δεν θα πάω πουθενά διακοπές θα μείνω στην Αθήνα. Τα τρέχοντα έξοδα είναι πάρα πολλά και δεν μου επιτρέπεται να πάμε με την οικογένεια διακοπές ούτε μονοήμερη. Τα πάγια έξοδα μου είναι πάρα πολλά και δυστυχώς πλέον για να πας διακοπές σε ένα νησί χρειάζεσαι τουλάχιστον 2.000 ευρώ. Επιπλέον τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να αγοράσουμε σχολικά είδη και να πληρώσουμε εφορία και διάφορα άλλα. Θα περιοριστούμε σε κοντινές παραλίες και πάρκα», δηλώνει στα Dnews η κα. Νέλλη.

«Πιο εύκολα πάμε στο εξωτερικό παρά εδώ»

Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την καλοκαιρινή τους άδεια να την περάσουν σε άλλες χώρες. Τα πακέτα είναι δελεαστικά καθώς τα χρήματα που χρειάζεται να διαθέσει κάποιος είναι τα μισά απ όσα θα έδινε για τις εγχώριες διακοπές. Για παράδειγμα υπάρχουν πακέτα για πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ρώμη, η Τοσκάνη, η Βαρκελώνη, Λισαβόνα, απο 300 ευρώ για 4 με 5 ημέρες, αλλά και στη βόρεια Ευρώπη στις σκανδιναβικές χώρες από 495 ευρώ.

«Κλείσαμε πακέτο 1.300 ευρώ το άτομο για να ταξιδέψουμε για 12 ημέρες στη Νορβηγία και στα νησιά Φερόε», αναφέρει στα Dnews, ο κ. Άγγελος και συνεχίζει «αν πηγαίναμε διακοπές 12 ημέρες στα νησιά μας θα χρειαζόμασταν το τετραπλάσιο ποσό, οπότε επιλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και φυσικά πιο οικονομικό. Πλέον τα νησιά στην Ελλάδα απευθύνονται σε άλλο κόσμο και όχι σε εμάς».

#ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΑΘΗΝΑ #ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.