Δράμα δίχως τέλος στην Πύλο: Αυξάνονται οι νεκροί από το ναυάγιο, φόβοι για εκατόμβη

Δράμα δίχως τέλος στην Δράμα δίχως τέλος στην

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών ανοιχτά της Πύλου μετά από ναυάγιο αλιευτικού σκάφους με εκατοντάδες μετανάστες. Τεράστια κινητοποίηση του λιμενικού. 

Σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια με μετανάστες στη Μεσόγειο εξελίσσεται το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα: Ηδη έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ: 106 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος κάνουν λόγο για 400- κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες μπορεί να ξεπερνούσαν ακόμη και τους 500. Αλλες μαρτυρίες, μάλιστα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επιβατών- μιλούν έως και για 700 ανθρώπους.

Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονταν στο αλιευτικό δημιουργεί φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες.

Στο σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι τους 104 διασωθέντες περισυνέλεξε το πλήρωμα της θαλαμηγού Mayan Queen IV, που έπλεε κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη θαλαμηγός είχε απασχολήσει ξανά την ελληνική επικαιρότητα τον Αύγουστο του 2018, όταν μέσα σε αυτήν είχε βάλει τέλος στη ζωή της η 20χρονη influencer Σίνεντ Μακναμάρα.

Το αρχικό «SOS» για το ναυάγιο

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από τη Frontex, αλλά και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς να ζητάει βοήθεια. Σημειώνεται πως το αρχικό «SOS» για το ναυάγιο το εξέπεμψε η ΜΚΟ Alarm Phone, κάνοντας λόγο για 72 επιβαίνοντες στο σκάφος.

{https://twitter.com/alarm_phone/status/1668905963019988999?s=20}

Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε νέα ειδοποίηση από τη ΜΚΟ, γινόταν αναφορά για 750 επιβαίνοντες.

{https://twitter.com/alarm_phone/status/1668913096667144193?s=20}

#ΝΑΥΑΓΙΟ #ΝΕΚΡΟΙ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.