Καλαμάτα: Χωρίς νερό από χθες οι κάτοικοι, επανέρχεται σταδιακά

Καλαμάτα: Χωρίς νερό από Καλαμάτα: Χωρίς νερό από

«Στέγνωσαν» οι κάτοικοι της Καλαμάτας οι οποίοι έχουν να δουν νερό δυο μέρες.

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι της Καλαμάτας, θα δουν το νερό να «έρχεται» σταδιακά.

Μετά από «μαραθώνιες» προσπάθειες που έκαναν από τις 11 το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου της Καλαμάτας, το νερό επανέρχεται σταδιακά.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, όταν και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν το είχε ο αγωγός Φ600 αλλά η δεξαμενή, χωρητικότητας 300 κυβικών, τμήμα της οποίας σε βάθος 8 μέτρων σε ένα φρεάτιο φερτών είχε υποχωρήσει, και ποσότητες νερού που έφταναν ακόμα και στα 1.200 κυβικά ανά ώρα χάνονταν στο έδαφος.

Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή μια μεγάλη επιχείρηση αυξημένης δυσκολίας, αφενός γιατί η πρόσβαση στη δεξαμενή ήταν δυσχερής, λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφετέρου λόγω της παλαιότητάς της.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί του Δήμου κατέστρωσαν τα σχετικά σχέδια, και τις εναλλακτικές λύσεις και επιλέχθηκε η λύση που θα παρέκαμπτε τη δεξαμενή μέσω bypass ώστε να παίρνει το νερό κατευθείαν από την υδρομάστευση και να το διοχετεύει στον αγωγό μεταφοράς. Έγινε σοβαρή παρέμβαση από το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ στεγανοποίησης στην υπάρχουσα δεξαμενή, που μετά από λίγες ώρες, τέθηκε σταδιακά σε λειτουργία.

Μετά από πολύωρη εργασία μετά τις 8 το βράδυ διοχέτευσαν το νερό στο δίκτυο και άρχισαν να γεμίζουν και οι δεξαμενές στο Κάστρο και στις Τούρλες, και από εκεί στα σπίτια.

Η ΔΕΥΑΚ συνιστάται λελογισμένη χρήση και με φειδώ, ώστε να υπάρξει ομαλή ροή και ανταπόκριση του δικτύου.

#ΚΑΛΑΜΑΤΑ #ΝΕΡΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.