Του έκαναν έξωση και έμεινε μόνο με έναν καναπέ: Ηλικιωμένος με 85% αναπηρία ζει επί δύο εβδομάδες στο μπαλκόνι

Του έκαναν έξωση και έμεινε Του έκαναν έξωση και έμεινε

Στο μπαλκόνι του σπιτιού του ζει εδώ και δύο εβδομάδες 81χρονος από τα Ν. Φλογητά Χαλκιδικής με 85% αναπηρία, έπειτα από έξωση για δάνειο του γιου του στο οποίο είχε μπει εγγυητής.

Ο ηλικιωμένος - που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι - έχει απομείνει με ένα καναπέ που έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να κοιμάται, καθώς αρνείται να φύγει από το σπίτι του.

Παρότι αλληλέγγυοι κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τις δύο προηγούμενες εξώσεις, δικαστικοί επιμελητές  με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων άλλαξαν εντέλει την κλειδαριά του σπιτιού και άφησαν ολόκληρη την οικογένεια στο δρόμο.

Ο ίδιος ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης και η κόρη του Αναστασία μίλησαν στο Open υπογραμμίζοντας πως οι πιστωτές «δεν δέχτηκαν διακανονισμό».

«13η μέρα σήμερα», σημείωσε η Αναστασία Τζοχουνίδου εξηγώντας πως ο πατέρας της είχε μπει εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο που πήρε ο αδερφός της ύψους 85.000 ευρώ.

«Τα πρώτα χρόνια πλήρωνε κανονικά περίπου 80.000 ευρώ. Είχε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσε να πληρώσει και είχε φτάσει το δάνειο 57.000 ευρώ. Με τα επιτόκια ανέβηκε στις 150.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιον διακανονισμό πριν γίνει ο πλειστηριασμός και δεν τον δέχτηκαν. Προτείναμε προκαταβολή 6.000 ευρώ αλλά μας ζητούσαν 30.000 ευρώ».

Ο 81χρονος με τη σειρά του επανέλαβε όλη την περιπέτεια που έζησαν, ενώ σημείωσε πως «για 150.000 ευρώ το έβγαλαν σε πλειστηριασμό και για ένα ευρώ το πήρε κάποιος».

#ΕΞΩΣΗ #ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ #ΚΟΚΚΙΝΑ_ΔΑΝΕΙΑ #ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.