Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ανοίξει» 64 σπίτια στη βόρεια Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που Εξαρθρώθηκε σπείρα που

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που τα μέλη της κατηγορούνται ότι είχαν «ανοίξει» πάνω από 60 σπίτια και ενέχονται συνολικά σε 84 αξιόποινες πράξεις στη βόρεια Ελλάδα, προχώρησε η Αστυνομία. 

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη 84 περιπτώσεων αξιόποινων πράξεων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για διαρρήξεις σπιτιών και εταιρείας, ληστεία και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κιλκίς, Δράμας, Πιερίας και Πέλλας.

Στο πλαίσιο ερευνών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τέσσερις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Διαβατών και των Σερρών.

Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα διέπραξαν:

(64) διαρρήξεις οικιών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και (1) διάρρηξη εταιρείας,
(18) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και
(1) ληστεία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (21-02-2023) σε οικίες των μελών του κυκλώματος, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.100) ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις,
Ηλεκτρονικές συσκευές,
Κοσμήματα,
(1) αεροβόλο όπλο,
(1) μεταλλικό κυτίο με μολυβένιες βολίδες αεροβόλου όπλου και (3) κενές αμπούλες,
Εργαλεία,
Πλήθος συσκευασιών αρωμάτων,
(2) φορητοί πομποδέκτες, συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και (2) φορητοί πομποδέκτες ενδοεπικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι μέρος των αντικειμένων αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες τους και αποδόθηκε σε αυτούς, ενώ ερευνάται η νόμιμη κατοχή έτερων εκ των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

(5) αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

22022023gadtheksarth002

#ΣΠΕΙΡΑ #ΛΗΣΤΕΙΕΣ #ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ #ΣΠΙΤΙΑ #ΒΟΡΕΙΑ_ΕΛΛΑΔΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.