Μάτι: Οργή για την έφεση του Δημοσίου που μπλοκάρει αποζημίωση «λένε ότι φταίει η ίδια για τον τραγικό της χαμό»

Μάτι: Οργή για την έφεση του Μάτι: Οργή για την έφεση του

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ανάλγητη απόφαση του Δημοσίου να προσφύγει δικαστικά και να μπλοκάρει την αποζημίωση που επιδικάστηκε σε πέντε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, επιδίκασε για ψυχική οδύνη αποζημίωση 300.000 ευρώ σε συγγενείς της 77χρονης που έχασε τη ζωή της στο Μάτι. Ωστόσο το Δημόσιο, άσκησε έφεση μπλοκάροντας τη διαδικασία.

«Eίναι απογοητευμένοι από την προσπάθεια του Δημοσίου να σπιλώσει το όνομα της, ότι φταίει η ίδια για τον τραγικό της χαμό. Επίσης η οικογένεια είναι απογοητευμένη από την προσπάθεια του Ελληνικού Δημοσίου να επισύρει ευθύνες στον καιρό , στην ανωτέρα βία», αναφέρει ο Δημήτρης Σκύφτας, δικηγόρος οικογένειας.

Το Δημόσιο επικαλείται έξι λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την έφεση, η οποία έχει προκαλέσει την οργή πρωτίστως στους διασωθέντες και στους συγγενείς των θυμάτων.

Το σκεπτικό της έφεσης

Την «αιφνίδια μεταβολή του καιρού», την «σπανιότητα της έντασης των ανέμων» και την «αδυναμία πτήσης των εναέριων μέσων».

Στο σκεπτικό επισημαίνεται δε, ότι «δεν τηρήθηκαν από την 77χρονη οι οδηγίες της ιστοσελίδας της πολιτικής προστασίας».

«Δεν μπορεί να χρεώνουν στα θύματα την κακή διαχείριση και οι υπεύθυνοι να παίρνουν προαγωγές. Απαιτούμε σεβασμό στους ανθρώπους που φύγανε και στους ανθρώπους που συνεχίζουν και ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Αριστείδης Χερουβείμ.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ που έχασε στη φωτιά μητέρα , αδελφή και τις δίδυμες ανιψιές του δεν κρύβει την οργή του.

«Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αυτοπροστατευόμαστε, ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καμία ευθύνη».

Στην έφεση του Δημοσίου αναφέρεται επίσης ότι το 2018, το 112 δεν είχε μπει ακόμη σε εφαρμογή κι ότι στο Μάτι δεν υπήρχε ρυμοτομία. Η 77χρονη ωστόσο διέμενε στο Νέο Βουτσά, όπου δεν υπήρχαν ζητήματα αυθαιρεσιών.

#ΜΑΤΙ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΔΗΜΟΣΙΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.