Σχεδιάζονται δρομολόγια λεωφορείων ανάλογα με την εποχή και τη ζήτηση

Σχεδιάζονται δρομολόγια Σχεδιάζονται δρομολόγια

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα δρομολόγια των λεωφορείων -σε περιοχές που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού- να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή. Δηλαδή να βασίζονται σε εποχικά κριτήρια -χειμώνας, καλοκαίρι- και να αλλάζει η συχνότητα ανάλογα και με τη ζήτηση.

Παράθυρο να υπάρξει διαφορετικός σχεδιασμός των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων όσον αφορά στη συχνότητά των δρομολογίων σε περιοχές εκτός αστικού ιστού (αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ), άφησε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για τη σύνδεση του Ωρωπού και του Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι οι προμελέτες για το νέο στρατηγικό σχέδιο του ΟΑΣΑ έδειξαν ότι υπάρχει διαφορετική ζήτηση τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες τονίζοντας ότι τα δρομολόγια θα πρέπει να διαμορφωθούν ώστε και να εξυπηρετούν την αυξημένη ζήτηση του καλοκαιριού, αλλά τα οχήματα να μην κινούνται και άδεια τους χειμερινούς μήνες:

«Θα πρέπει κάποτε και ο ΟΑΣΑ να αναπροσαρμόσει τα δρομολόγιά του ανάλογα με τις συνθήκες που είναι και εποχικές πλέον», σημείωσε ενώ προσέθεσε: «Θα σας ζητήσω να κάνετε λίγη υπομονή να δούμε με σοβαρότητα και συνέπεια ποιες είναι οι πραγματικές και εποχιακές ανάγκες ώστε να βρούμε μία λύση που θα ικανοποιεί και τα αιτήματα πολιτών αλλά να μην έχουμε και το φαινόμενο το χειμώνα να πηγαίνουν άδεια τα λεωφορεία και τους καλοκαιρινούς μήνες να έχουμε μεγαλύτερη ζήτηση απ΄ό,τι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε».

Ο υπουργός Υποδομών, μάλιστα τόνισε επίσης ότι με τον ίδιο αριθμό λεωφορείων, αλλά καλύτερο σχεδιασμό μπορεί να υπάρξει ένα καλό και βελτιωμένο αποτέλεσμα.

Επιπλέον ο κ. Καραμανλής είπε πώς «αυτή τη στιγμή στόχος ακόμα και για τις περιοχές εκτός αστικού ιστού είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις με ΙΧ. Αυτό δε θα το πετύχουμε αν δεν αυξήσουμε την αστική συγκοινωνία κι αυτό σημαίνει ότι και οι περιοχές εκτος αστικού ιστού πρέπει να εξυπηρετηθούν».

Τονίζεται ότι ο υπουργός κ. Καραμανλής ανακοίνωσε δύο δρομολόγια  για τους κατοίκους των δύο περιοχών της βόρειας Αττικής.

Ανέφερε ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει αστική σύνδεση με την κυκλική γραμμή 310 (Μαραθώνας - Νέα Μάκρη – Ραφήνα - Μάτι) με 17 δρομολόγια την ημέρα, και τη γραμμή 314 (Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας - Παλλήνη - Ραφήνα) με 37 δρομολόγια την ημέρα, ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί άμεσα η γραμμή 314 ώστε δύο δρομολόγια την ημέρα – ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι - να φτάνουν στη Νέα Μάκρη καλύπτοντας μία πρόσθετη απόσταση 7 – 10 χιλιομέτρων.

#ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ #ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ #ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ #ΟΑΣΑ #ΟΑΣΑ #ΚΩΣΤΑΣ_ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ #ΚΩΣΤΑΣ_ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ #ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ_ΑΤΤΙΚΗ #ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ_ΑΤΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.